Dăncilă îl provoacă pe Iohannis la o dezbatere electorală. PSD a lansat invitația pentru echipa de campanie a președintelui

Alexa Serdan   
în Alegeri Prezidențiale 2019
11/11/2019, 12:16
Dăncilă îl provoacă pe Iohannis la o dezbatere electorală. PSD a lansat invitația pentru echipa de campanie a președintelui
Viorica Dăncilă îl provoacă pe Klaus Iohannis la dezbatere publică. Sursa foto: turnulsfatului.ro

Președintele în exercițiu a evitat în primul tur o dezbatere publică cu contracandidații săi la alegerile prezidențiale. PSD a anunțat că va trimite o invitație scrisă echipei de campanie a lui Klaus Iohannis pentru organizarea unei dezbateri chiar înainte de turul doi al alegerilor.

Viorica Dăncilă, invitație la dezbatere publică cu actualul președinte

Primul tur al alegerilor prezidențiale s-a încheiat în Diaspora, dar și în România. Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă au intrat în turul doi care va avea loc peste două săptămâni, pe 24 noiembrie. Până atunci însă, șefa PSD a trimis echipei de campanie a actualului președinte o invitație scrisă în care îl invită pe Iohannis la o dezbatere publică. Viorica Dăncilă și echipa de campanie PSD doresc cel puțin o dezbatere înainte de turul doi al alegerilor.

În situația în care Klaus Iohannis va accepta invitația la dezbatere urmează să fie organizate detaliile acesteia între cei doi candidați pentru conducerea României. În perioada 22-24 noiembrie cetățenii români care locuiesc în Diaspora vor vota viitorul președinte, iar cetățenii care sunt în țară își vor exprima opțiunea de vot duminică, 24 noiembrie.

Care a fost strategia Vioricăi Dăncilă în primul tur de scrutin

Analistul politic Cristian Tudor Popescu a subliniat faptul că fostul premier Viorica Dăncilă a avut un singur gând în primul tur al alegerilor prezidențiale. Mai exact, jurnalistul spune că strategia lui Dăncilă a fost de a intra în turul doi al alegerilor, în caz contrat ar fi trebuit să-și dea demisia.

În turul 2, în mod evident diferența dintre Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă nu poate decât să crească. Nu mai are de unde să ia voturi. Klaus Iohannis o să ia destule voturi de la USR, o să ia probabil multe dintre voturile de la PMP, ale UDMR. Viorica Dăncilă poate lua doar o parte dintre voturile lui Mircea Diaconu. Sunt destui care l-au votat pentru apolitismul pe care l-a afișat. Socoteala e simplă”, a spus gazetarul, scrie digi24.ro. 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×