Dana Rogoz a fost diagnosticată cu o boală rară! Şi Gigi Hadid suferă de aceeaşi problemă medicală

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
21/10/2019, 12:30
Dana Rogoz a fost diagnosticată cu o boală rară! Şi Gigi Hadid suferă de aceeaşi problemă medicală GALERIE FOTO
Dana Rogoz suferă de hipotiroidism. Sursa foto - facebook

Dana Rogoz a fost diagnosticată cu o boală rară! Vedeta a acceptat să vorbească despre faptul că medicii au diagnosticat-o cu hipotiroidism. Actrița se află în prezent sub tratament și spune că își face periodic analizele. Mai mult de atât, aceasta este foarte atentă la stilul ei de viață. „Şi asta contează (n.red. – în privința numărului de kilograme), sunt pe tratament. Nu simt momentan așa zisele perioade de îngrășare care sunt cumva specifice bolii.

Dana Rogoz a fost diagnosticată cu o boală rară!

Deși, dimpotrivă, toată lumea crede că eu am hipertiroidism, pentru că sunt slabă, dar de fapt am hipotiroidism. În schimb, simt schimbări la textura pielii, simt că se usucă mai tare, am alte probleme asociate. Sau pot să am stări mai proaste și de obicei atunci îmi verific analizele și văd dacă e cazul să îmi măresc doza de tratament”, a dezvăluit Dana Rogoz pentru viva.ro.

De remarcat că hipotiroidismul adultului este o deficienţă a hormonilor tiroidieni şi apare atunci când glanda tiroidă nu produce suficienţi hormoni. Unul dintre rolurile acestor hormoni tiroidieni este de a controla felul în care organismul consumă energia, iar deficitul afectează întregul organism. Conform cercetătorilor, femeile sunt cele mai predispuse să dezvolte boala, în general, cele între 30 şi 60 de ani.

Dana Rogoz a fost diagnosticată cu o boală rară! Dana Rogoz
Dana rogoz este mult mai atentă la stilul de viață după ce a fost diagnosticată cu hipotiroidism. Sursa foto – facebook

Şi Gigi Hadid suferă de aceeaşi problemă medicală

„În cazuri rare poate apărea şi la sugari şi copii mici, însă sugarii au o creştere şi o dezvoltare normală dacă hipotiroidismul este tratat în timpul primei luni de viaţă. Netratat însă, hipotiroidismul infantil poate afecta creierul (retard psihic şi retard al dezvoltării)”, mai spune Dr. Cristina Dumitrescu despre boala pe care o are Dana Rogoz.

Jelena Noura, cunoscută publicului drept „Gigi” Hadid, o prezentatoare de modă (manechin) americană și o personalitate importantă în televiziunea din Statele Unite ale Americii suferă și ea de hipotiroidism. Aceasta a fost numită una dintre cele 12 cadete în emisiunea anuală pentru prezentarea costumelor de baie din Sports Illustrated’s în 2014. Totodată, Gigi Hadid a apărut în reality show-ul TV Adevăratele soții din Beverly Hills.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×