Dana Deac s-a luptat de şase ori cu o boală incurabilă! Cu ce se ocupă, după ce s-a lăsat de televiziune

Daniel Scripcaru   
în Stiri mondene
18/06/2019, 22:13
Dana Deac s-a luptat de şase ori cu o boală incurabilă! Cu ce se ocupă, după ce s-a lăsat de televiziune GALERIE FOTO
Dana Deac sufera de 10 ani de o boala incurabila

Cunoscuta Dana Deac s-a luptat de şase ori cu o boală incurabilă și a câștigat fiecare bătălie. S-a retras din televiziune și reprezintă acum interesele oamenilor bolnavi de cancer. Se luptă pentru ei pentru a nu fi nevoiți să treacă prin problemele cu care s-a confruntat fosta vedetă de televiziune.

Dana Deac se luptă de 10 ani cu o boală incurabilă

Dana Deac a luptat timp de zece ani cu cancerul la sân și o face în continuare, cu voință, curaj și gândul că va câștiga într-o bună zi chiar și războiul. Este o femeie foarte puternică și o dovedește zilnic. După ce a renuțat la televiziune, Dana Deac s-a angajat la o fundație înființată de o companie de telecomunicații. În paralel, ea reprezintă interesele pacienților din oncologie și încearcă să aprobe prin intermediul Parlamentului European un set de standarde comune și reglementări care să șteargă discrepanțele în tratamentele oncologice și inegalității în medicina oncologică în statele din cadrul UE.

Ultima luptă cu cancerul a dat-o acum 2 ani, când a mers în Turcia pentru tratament. ”În Turcia, la Memorial Hospital, am ajuns anul trecut (în 2017 n.r.) pentru că în România, când mi-a fost depistat cancerul tiroidian, secția de la Parhon era închisă din iulie până în septembrie. Fără alte explicații. A trebuit să fac operația repede, nu puteam aștepta până pe 14 septembrie fiindcă era prea mult și prea periculos pentru mine și așa a apărut șansa mea să ajung în Turcia”, spunea Dana Deac în urmă cu un an.

Dana Deac boala incurabila
Dana Deac s-a retras din televiziune, dupa ce a fost diagnosticata cu o boala incurabila

Dana Deac a stat izolată total timp de 10 zile

În Turcia, i s-a administrat iod radioactiv i131 şi a stat izolată total într-un buncăr timp de 10 zile, cât a durat tratamentul. Fosta jurnalistă Dana Deac a vorbit despre problemele de sănătate, dar a spus și cum a făcut față din punct de vedere mental la situația în care a fost pusă fără voia ei.

“Acum este a cincea oara cand am facut cancer. E frisonant cand auzi. Si nu sunt singura. Dupa acele iradieri din 2008 nu m-am gandit niciodata că voi mai face cancer si ca ele vor cauza un nou cancer. Nimeni nu mi-a spus ca ar putea exista posibilitatea de a face cancer tiroidian. Acum, dupa ce l-am facut, toti au fost convinsi si fermi ca l-am facut din cauza iradierilor de la prima operatie. Am intrebat de ce ma pun sa fac din nou iradieri. “Exista posibilitatea sa faceti un cancer in gat, unul la glanda salivara sau o leucemie”, mi-au spus.

Trebuie sa alegi intre cancere, trebuie sa stai sa te gandesti. Asta este viata, trebuie sa o iei asa cum este. Starea de depresie nu are cum sa te ajute. N-am trecut prin asta pentru ca eu am ajuns in ultimul ceas la psiholog si ma ajuta enorm sa gestionez aceste lucruri”, povestea Dana Deac

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×