Dan Barna, pas alianței împotriva Gabrielei Firea! „Nu vom avea candidat unic”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
12/12/2019, 13:23
Dan Barna, pas alianței împotriva Gabrielei Firea! „Nu vom avea candidat unic” GALERIE FOTO
Dan Barna nu crede că va exista candidat comun pentru Primăria Capitalei. Sursa foto - ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Dan Barna a spus pas alianței împotriva Gabrielei Firea! Liderul uniunii Salvați România a acceptat să vorbească într-o întâlnire cu presa, despre viitoarele alegeri locale și mai ales despre posibilitatea ca USR, PLUS și PNL să aibă un candidat comun la Primăria Generală.

Dan Barna, pas alianței împotriva Gabrielei Firea!

Inițial s-a vorbit clar că cele trei partide, cărora li s-ar putea adăuga și PMP, își doresc un candidat unic la Primăria Generală a Bucureștiului. Cu toate acestea, Dan Barna, a precizat că acest lucru s-ar putea schimba în anumite condiții.

Deocamdată, USR îl propune pe Nicușor Dan, însă discuțiile nu sunt finalizate. De la PLUS, Vlad Voiculescu pare să aibă prim planul, în timp ce liberalii au și ei, în mod sigur, un om pregătit să intre în luptă.

„Nu vom avea candidat unic”

”În momentul de față, discuția e cumva oprită de ceea ce se va întâmpla cu alegerea primarilor în două tururi. Este foarte clar că dacă vom avea alegerea primarilor în două tururi nu vom avea un candidat unic. 

Însă, dacă nu se va întâmpla acest lucru, șansele sunt 50%, am convenit principial că ne vom așeza la masa dialogului pentru a găsi posibilitatea de a avea un candidat unic împotriva Gabrielei Firea, în secvența în care rămânem cu primari într-un singur tur”, a declarat Dan Barna

În urmă cu doar câteva săptămâni, liderul USR, Dan Barna, a anunţat  că va propune partidelor organizarea unor alegeri primare în Bucureşti pentru desemnarea candidatului cu cele mai mari şanse de a o învinge pe Gabriela Firea. Barna a dat exemplul Budapestei, unde mai multe partide s-au aliat şi au susţinut un candidat comun care a învins candidatul Fidesz.

Pentru organizarea acestora, vor exista corturi în mai multe zone din oraş, unde bucureştenii vor putea vota pentru un anumit candidat pe durata mai multor zile. ”L-am invitat şi pe Nicuşor Dan pentru că noi îl considerăm unul dintre candidaţii viabili.

Este un candidat cu şanse foarte mari să poată fi candidatul unic al opoziţiei în ceea ce înseamnă lupta pentru Bucureşti şi pentru câştigarea Bucureştiului de la Gabriela Firea.

Bucureştenii vor avea posibilitatea ca, în corturi amplasate în diferite locuri ale oraşului, timp de câteva zile – o săptămână, să îşi exprime opţiunea şi în felul acesta vom avea un număr relevant de voturi. Va fi o validă şi puternică legitimare a unui candidat”, a mai spus Barna.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×