Dan Barna continuă seria gafelor: „Ieșirea din criză nu este mandatul USR”

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
21/10/2019, 17:45
Dan Barna continuă seria gafelor: „Ieșirea din criză nu este mandatul USR”
Dan Barna, gafă după gafă. Sursa foto: jurnaliștii.ro

Dan Barna, candidat la alegerile prezidențiale din 10 noiembrie 2019, s-a făcut remarcat în spațiul public printr-o nouă gafă de proporții. Chestionat în privința poziției Uniunii Salvați România față de echipa de miniștri cu care premierul desemnat Ludovic Orban se va prezenta în Parlament, acesta a subliniat că formațiunea politică pe care o conduce va vota noul Executiv doar dacă vor fi adoptate măsurile cerute la negocieri. Totodată, Barna a afirmat că USR nu are în momentul de față un mandat de scoatere a țării noastre din criza politică, responsabilitatea guvernării aparținând PNL în proporție de 100%.

Dan Barna, o nouă gafă de proporții

Preşedintele a dat o şansă PNL-ului să facă o majoritate. Noi suntem consecvenţi, dacă există o majoritate, se poate adopta „Fără penali în funcţii publice”. (…)  Oricât se încearcă construirea argumentului că învestirea guvernului stă în USR, nu este aşa. Dacă nu există majoritate, nu o să fie din vina USR.

Dacă premierul desemnat nu poate să îşi constituie o majoritate nu poate fi învestit. Criza politică nu poate fi închisă sau deschisă de USR oricât s-ar încerca asta. Ieşirea din criză nu este mandatul USR, ieşirea din criză este asumarea de către Ludovic Orban că obiectivele noastre sunt obiectivele celui care face majoritate”, a declarat Dan Barna într-un interviu acordat recent.

Reacție dură la acuzațiile venite din partea PNL

Totodată, Barna a comentat acuzațiile dure lansate de Ludovic Orban, care susține că, prin refuzul de a vota noul Executiv, USR se face vinovat de rămânerea Vioricăi Dăncilă în funcția de prim-ministru al României. „Aceasta e o minciună şi un şantaj”, a afirmat candidatul la prezidențiale.

La rândul său, Ludovic Orban a declarat că PNL a făcut tot i-a stat în putere pentru aducerea în discuţie a proiectelor solicitate de USR, dar condițiile puse de  partidul condus de Dan Barna nu ţin de liberali. „Cei care menţin aceşti oameni la putere, de fapt, sunt complici şi co-responsabili pentru toate ilegalităţile pe care le fac ”, a mai spus premierul desemnat.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×