Dacian Cioloş vrea să blocheze în instanţa OUG pe amnistie şi graţiere

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
18/12/2018, 18:48
Dacian Cioloş vrea să blocheze în instanţa OUG pe amnistie şi graţiere
Dacian Cioloș aruncă BOMBA: va bloca OUG pe amnistie și grațiere la Curtea de Apel

Fostul premier Dacian Cioloș vrea să blocheze în instanță schimbarea Codurilor penale printr-un act administrativ aprobat de Guvernul României, care ar introduce amnistia și grațierea.

Noul său partid, PLUS, va depune la Curtea de Apel o cerere de suspendare a oricărui act administrativcare ar putea fi elaborat la nivelul Guvernului cu privire la modificarea Codului penal și a Codului de procedură penală în vederea adoptării câtorva reglementări la amnistie și grațiere.

Dacian Cioloș vrea să blocheeze în instanță OUG pe amnistie și grațiere: ”Poate fi nocivă statului de drept”

”PLUS depune azi la Curtea de Apel o cerere de suspendare a actelor administrative pentru care pot să ducă la suspendarea modificărilor la Codul penal și Codul de procedură penală pentru a introduce ideea de amnistie și grațiere.

Dacian Cioloş vrea să blocheze în instanţa OUG pe amnistie şi graţiere
Fostul premier Dacian Cioloș vrea să blocheze în instanță schimbarea Codurilor penale printr-un act administrativ aprobat de Guvernul

Legea prevede că atâta vreme cât în Parlament există deja proiecte de legi de modfiicare a Codului penal și a Codului de procedură penală, Guvernul nu ar trebui să mai aibă dreptul să emită OUG pentru modificarea acelor legi”, a declarat Dacian Cioloș.

Dacian Cioloș: ”O astfel de OUG ar însemna să ierți oameni care au greșit”

Motivul pentru care fostul premier vrea să blocheze în instanță OUG pe amnistie și grațiere se rezumă la nocivitatea acestora. ”Considerăm că o OUG pentru amnistie și grațiere poate să fie nocivă statului de drept, riscă să afecteze niște valori de etică și morală în România. O astfel de OUG ar însemna să ierți oameni care au greșit și trebuie să ispășească o pedeapsă, dar riscă să scape de justiție oameni din mediul politic”, a mai spus Cioloș.

Dacian Cioloş vrea să blocheze în instanţa OUG pe amnistie şi graţiere
Noul său partid, PLUS, va depune la Curtea de Apel o cerere de suspendare a oricărui act administrativcare ar putea fi elaborat la nivelul Guvernului

Cât despre lansarea partidului PLUS, acesta are ca obiectiv construirea unei țări care să fie pe plus. ”Vrem, deci, să construim o Românie care să fie pe plus. Este un partid care împărtăşeşte exact aceleaşi valori şi principii şi acelaşi concept despre România pe care noi l-am construit în ceea ce am fi vrut să fie Mişcarea România Împreună”, a spus Dacian Cioloș.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×