Dacian Cioloș, mesaj după investirea Laurei Codruța Kovesi ca procuror șef european! „Felicitări, ai șansa de a construi de la zero Parchetul European”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
16/10/2019, 20:49
Dacian Cioloș, mesaj după investirea Laurei Codruța Kovesi ca procuror șef european! „Felicitări, ai șansa de a construi de la zero Parchetul European” GALERIE FOTO
Dacian Cioloș a felicitat-o pe Laura Codruța Kovesi. Sursa foto - facebook

Fostul premier al României, Dacian Cioloș a transmis un mesaj după investirea Laurei Codruța Kovesi ca procuror șef european! Actualul lider PLUS și al grupului Renew Europe, a anunțat că a fost făcut ultimul pas formal pentru validarea fostei șefe DNA în funcția de la EPPO. Cioloș nu a ezitat și a felicitat-o cu această ocazie pe Kovesi. Informația a fost publicată ulterior și pe site-ul Parlamentului European: „Doamna Kovesi își poate începe mandatul de 7 ani”.

Dacian Cioloș, mesaj după investirea Laurei Codruța Kovesi ca procuror șef european!

„Am hotărât împreună cu președintele parlamentului și cu președinții celorlalte grupuri politice să validăm numirea doamnei Kovesi ca șefă a Parchetului European după ce și Consiliul a convenit să o susțină. Este un moment important și simbolic pentru România că lupta împotriva fraudei și corupției care aduc atingere fondurilor publice ale Uniunii Europene va fi condusă de o româncă pentru următorii șapte ani.

Felicitări, Laura Codruța Kovesi! Ai șansa de a construi de la zero Parchetul European (EPPO) și sunt sigur că o vei face cu competență și cu responsabilitate”, a spus Dacian Cioloș. Vă reamintim că Parchetul European trebuie să fie înființat și operațional până în noiembrie 2020. „În acest sens, era o urgență numirea procurorului-șef european. Fiind prima persoană care ocupă această funcție, Laura Codruța Kövesi va avea sarcina de a organiza de la zero EPPO.

Dacian Cioloș, mesaj după investirea Laurei Codruța Kovesi ca procuror șef european! Dacian Cioloș și Kovesi
Dacian Cioloș a susținut-o pe Laura Codruța Kovesi. Sursa foto – facebook

„Felicitări, ai șansa de a construi de la zero Parchetul European”

Atribuțiile sale în cei șapte ani de mandat vor consta în special în construirea structurii administrative și operaționale a Parchetului și stabilirea unor bune relații de lucru cu autoritățile judiciare naționale. Parchetul European va fi un organism independent al Uniunii Europene, responsabil cu investigarea, urmărirea penală și trimiterea în judecată a autorilor infracțiunilor împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene”, precizează sursa citată.

Conform proiectului biroul Procurorului Public European va fi o instituţie independentă însărcinată cu investigarea, urmărirea penală şi aducerea în faţa justiţiei a infracţiunilor împotriva bugetului UE, cum ar fi frauda, corupţia sau frauda transfrontalieră cu TVA de peste 10 milioane de euro. Pe listă s-ar putea afla acum și dosarul Tel Drum al lui Liviu Dragnea.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×