Cutremur major produs în Alaska! A fost înregistrat cu 6,2 grade pe scara Richter

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
23/01/2020, 12:45
Cutremur major produs în Alaska! A fost înregistrat cu 6,2 grade pe scara Richter
Alaska a fost zguduită serios în această dimineață. Sursa foto - facebook

Cutremur major produs în Alaska! Seismul a fost înregistrat cu magnitudinea de 6,2 grade pe scara Richter. Acesta a avut loc la 81 de kilometri vest de localitatea Adak din statul american şi la o adâncime de 10 kilometri.

Cutremur major produs în Alaska!

Cutremurul a fost confirmat de Institutul de Geofizică al Statelor Unite (USGS).  Interesant este că în ciuda faptului că seismul a fost unul deosebit de puternic, deocamdată nu a fost lansată nicio alertă de tsunami.

Cutremurul principal a fost urmat de peste treizeci de replici, cu magnitudini între 2,1 şi 3,9, produse în următoarele două ore în Insulele Aleutine, conform Centrului de Seismologie din Alaska de la Universitatea Alaska-Fairbanks.

A fost înregistrat cu 6,2 grade pe scara Richter

De remarcat că Adak este cel mai vestic oraş din Alaska, dar şi din Statele Unite şi are o populaţie de circa 300 de locuitori.

Zona este afectată de o activitate seismică intensă, având numeroşi vulcani activi.

Nu este singurul cutremur cu impact major din această zonă. În urmă cu aproximativ doi ani de zile, un seism cu magnitudinea de 8,1 pe scara Richter a avut loc la 250 de kilometri sud de coasta statului Alaska.

Atunci, autoritățile n-au ezitat nicio clipă și au emis o alertă de tsunami. Cutremurul s-a simţit, potrivit anunţurilor de pe reţelele de socializare, în Vancouver şi Seattle.

Alterta de tsunami a fost emisă pentru Alaska şi Canada, însă US Tsunami Warning System a transmis că este posibil ca valul să afecteze toată coasta de vest.

Un meteorolog american a scris pe Twitter că o baliză a înregistrat o creştere de 9,7 metri a apei, la scurt timp după cutremur,

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×