Cutremur în Vrancea, noaptea trecută! Seismul a avut o magnitudine de 2,8 grade pe scara Richter

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
16/10/2019, 11:05
Cutremur în Vrancea, noaptea trecută! Seismul a avut o magnitudine de 2,8 grade pe scara Richter
Un nou cutremur s-a produs în această noapte în zona Vrancea. Sursa foto: romanialibera.ro

Cutremurele continuă să se producă în mod frecvent pe teritoriul țării noastre, situație care naște o oarecare îngrijorare în rândul specialiștilor. Cea mai recentă mișcare a plăcilor tectonice a avut loc în noaptea de marți spre miercuri, în zona seismică Vrancea și a înregistrat o magnitudine de 2,8 grade pe scara Richter, la 145 de kilometri adâncime.

Cutremur de 2,8 grade pe scara Richter în Vrancea

Potrivit inofrmațiilor transmise  de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), seismul s-a produs la 01:15, la o adâncime de 67 de kilometri, în apropierea orașelor Odobești (31 km), Panciu (35 km), Focșani (45 km), Onești(45 km) și Mărășești (48 km). Din fericire, nu au fost semnalate victime sau pagube, însă autoritățile continuă să fie îngrijorate de frecvența cu care se petrec astfel de fenomene.

De altfel, cel mai puternic cutremur înregistrat în acest an pe teritoriul țării noastre a avut loc în data de 3 septembrie, în zona Vrancea. Cutremurul a avut o magnitudine de 4,5 grade pe scara Richter și s-a resimțit atât în București, cât și în apropierea orașelor Nehoiu(12km), Întorsura Buzăului(30km), Covasna(33km), Vălenii de Munte(44km), Slănic(47km).

Un nou cutremur ca în 1977 ar putea avea loc oricând. Sursa foto: digi24.ro
Un nou cutremur ca în 1977 ar putea avea loc oricând. Sursa foto: digi24.ro

Când ar putea avea loc un nou cutremur ca în 1977

În aceste condiții, toată lumea se teme că țara noastră ar putea fi lovită în curând de un nou seism puternic, precum cel din 1977, care a produs pagube uriașe. Chiar dacă nu pot stabili cu exactitate, specialiștii vin, totuși cu precizări importante pe marginea acestui subiect.

Noi ne aflăm exact în epicentrul cutremurelor. Oricând putem spune că va fi un cutremur în zona Vrancei, dar când va fi unul mare, nu putem şti. Privind în spate, undeva în limita la 100 de ani a fost câte un cutremur mare. A fost în 1977, a fost şi în 1940, 1802”, a declarat Directorul Observatorului Seismologic de la Vrâncioaia, Ioan Verdeș.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×