Cutremur în Vrancea, miercuri, 7 noiembrie! Ce magnitudine a avut

Sandra Popescu   
în Stiri de ultima ora
07/11/2018, 16:06
Cutremur în Vrancea, miercuri, 7 noiembrie! Ce magnitudine a avut
Cutremurul a avut magnitudine de peste 3 grade pe scara Richter

Un nou cutremur s-a înregistrat în zona Vrancea, miercuri, 7 noiembrie, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Fizica Pământului. Seismul a fost înregistrat în jurul orei 14.27 și a fost anunțat pe site-ul oficial.

Ultimul cutremur cu o magnitudine semnificativă a fost înregisstrat în România, în noaptea de sâmbătă spre duminică, 28 octombrie, la ora 3.38, cu o magnitudine de 5.8 pe scara Richter. Seismul a fost urmat atunci de alte două replici cu magnitudine peste 3 grade.

Cutremurul s-a înregistrat în jurul ore 14.30, în zona Vrancea, potrivit INFP
Cutremurul s-a înregistrat în jurul ore 14.30, în zona Vrancea, potrivit INFP

Un nou cutremur s-a înregistrat în Zona Vrancea: ce magnitudine a avut

Cutremurul înregistrat miercuri, 7 noiembrie, a avut magnitudine 3.1 grade pe scara Richter. Acesta s-a înregistrat la o adâncime de 95 de kilometri și a fost resimțit puternic în zona Vrancea. Potrivit specialiștilor, aceste activități sunt binevenite, atâta timp cât energia se eliberează treptat și nu se acumulează pentru un seism de amploare.

Marți, în România, potrivit datelor seismologilor de la INFP, s-au înregistrat două cutremure, în zonele seismice Vrancea și Arad. În urmă cu doar 3 săptămâni, însă, cutremurul de 5.8 pe scara Richter i-a speriat și pe bucureștenii care l-au resimțit puternic.

Câți oameni ar muri în cazul unui seism de amploare

Potrivit unui raport al Băncii Mondiale, peste cinci mii de români ar muri, dacă în România s-ar produce încă un seism ca cel din 1977. Alte zece mii de persoane ar putea fi afectate de un astfel de cutremur, se arată în raport. Din cei 5.000 de oameni, 4.000 ar urma să își găsească sfârșitul numai în Capitală.

″În 1977 – când cel mai recent mare cutremur care a lovit Bucureștiul – la vremea aceea, peste 1500 de persoane au murit. Dacă un cutremur asemănător s-ar întâmpla astăzi, vor fi cu siguranță peste 4.000 de morți”, a declarat Tatiana Proskuryakova, manager de ţară al Băncii Mondiale.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×