Cutremur în această dimineață în România. S-a produs la ora 03:30 în zona Vrancea

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
14/10/2019, 09:05
Cutremur în această dimineață în România. S-a produs la ora 03:30 în zona Vrancea
Cutremur semnificativ în România, în această dimineață. Sursa foto: encipedia

Un cutremur de 2,7 grade pe scara Richter s-a produs în această dimineață în România, la ora 03:30 în zona Vrancea. Conform datelor furnizate de Institutul Național pentru Fizica Pământului, seismul s-a produs la o adâncime de 93 de kilometri.

Cutremur în România, la scurt timp după ce pământul s-a mișcat și în Bulgaria

Cele mai apropiate orașe de epicentrul seismului sunt Odobești, la o distanță de 33 de kilometri, Panciu, la 35 de kilometri, Onești, la 39 de kilometri, Târgu Ocna, la 46 de kilometri și Focșani, la 48 de kilometri. Specialiștii spun că acest seism se încadrează în activitatea seismică normală a României.

Un alt cutremur important a avut loc în Bulgaria cu o oră înainte, la 02:27, la o adâncime de doar 5 kilometri. Seismul de la vecinii noștri a avut o magnitudine de 2,4 pe Richter.

cutremur românia
Harta cu riscul seismic al României. Sursa foto: româniatv.net

Gheorghe Mărmureanu, despre activitatea seismică din ultima vreme

Cel mai mare cutremur în România în ultimele luni a avut loc pe 3 septembrie, cu o magnitudine de 4,5 grade pe scara Richter. „E un cutremur absolut obișnuit. Au fost mai multe în ultimul timp, dar asta nu înseamnă nimic. Cândva spuneam că Africa se rupe în două, noi suntem sub influența Africii. Vom vedea ce se va mai întâmpla. Italia, noi și toată partea balcanică e sub influența Africii. Adâncimea e foarte mare, ceea ce e foarte bine pentru toată zona europeană. Un cutremur foarte adânc nu distribuie energie, la magnitudinea asta mai ales. Vrancea e periculoasă pentru magnitudini mai mari de 7,2, nu 4 și ceva”, a declarat Gheorghe Mărmureanu, directorul INFP, scrie spynews.ro.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×