Cutremur devastator! A avut 7,5 grade pe scara Richter! S-au semnalat pagube majore. VIDEO

Claudiu Surmei   
în Stiri mondene
22/02/2019, 13:58
Cutremur devastator! A avut 7,5 grade pe scara Richter! S-au semnalat pagube majore. VIDEO GALERIE FOTO
Cutremur devastator în America de Sud! S-au semnalat pagube majore

Un cutremur devastator s-a produs, vineri, în Peru, la granița cu Ecuador. Seismul a fost înregistrat inițial cu magnitudinea de 7,7 grade pe scara Richter, iar ulterior a fost stabilit la 7,5. Unda de șoc s-a simțit atât în Peru și Ecuador, cât și în unele regiuni din Columbia. Autoritățile sud-americane au transmis că în urma cutremurului s-au semnalat pagube majore.

Cutremurul cu magnitudineea de 7,5 grade pe scara Richter s-a produs la o distanță de 224 de kilometri est-sud-est de Ambato, Ecuador și la o adâncime de 154 de kilometri. Pe rețelele de socializare au fost postate în scurt timp imagini cu dezastrul care a lovit populația. În una dintre imagini, o femeie a fost surprinsă acoperindu-și capul în timp ce părăsește locuința. Un localnic a povestit că o undă de șoc atât de puternică nu s-a mai produs din luna mai 2016. Oamenii au ieșit disperați pe străzi.

Cutremur devastator în America de Sud! S-au semnalat pagube majore

În urma cutremurului devastator, autoritățile au trimis echipaje de intervenție în zonele afectate, cu prioritate în regiunile în care s-au semnalat pagube majore. Deși populația a fost alertată, nu s-a emis avertizare de tsunami. Până la ora transmiterii știrii, în mod miraculos, nu au fost semnalate pierderi de vieți omenești. Echipele de intervenție s-au deplasat în zonele rurale pentru a evalua pagubele și a ajuta populația.

O femeie își acoperă capul în timp ce părăsește locuința
O femeie își acoperă capul în timp ce părăsește locuința

Cutremurul devastator s-a produs la ora locală 5:15 și a avut și replici. Un alt cutremur puternic, de 7,8 grade pe scara Richter, a lovit Ecuadorul în luna mai 2016. Atunci s-au înregistrat peste 600 de pierderi de vieți omenești și peste 6000 de oameni au fost răniți grav.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×