Cutremur de 3 grade în județul Vrancea, luni după-amiază

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
24/02/2020, 17:06
Cutremur de 3 grade în județul Vrancea, luni după-amiază
Cutremur de 3 grade în județul Vrancea, luni după-amiază. Sursa foto: capura video YouTube

Un cutremur a cărei magnitudine a fost de 3 grade pe scara Richter s-a produs, luni după-amiază, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, o zonă în care se înregistrează seisme în fiecare zi.

Cutremur în județul Vrancea

Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) informează că un nou cutremur a fost înregistrat, luni după amiază, în zona seismică Vrancea și a avut magnitudinea de 3 grade pe scara Richter, informează Agerpres.

Potrivit institutului ce monitorizează activitatea seismică din România, cutremurul a fost înregistrat la ora 14:20, la adâncimea de 66 de kilometri.

Epicentrul seismului a fost localizat la 73 km est de Braşov, 91 km nord-est de Ploieşti, 102 km sud de Bacău, 119 km vest de Galaţi, 121 km nord-vest de Brăila, 143 km nord de Bucureşti, 161 km nord-est de Piteşti, 183 km sud-vest de Iaşi, 187 km est de Sibiu şi 208 km nord de Ruse, mai anunță INCDFP.

Zona este cunoscută ca fiind una seismică, astfel că aici au loc cutremure în fiecare zi.

În luna februarie au avut loc 27 de cutremure

De altfel, pe parcursul lunii februarie 2020, în țara noastră au avut loc, în total, 27 de cutremure cu magnitudini diferite, cuprinse între 2 şi 3,5 grade pe scara Richter.

Anul acesta, cel mai puternic seism a fost înregistrat pe data de 31 ianuarie, tot în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 km.

Cutremurul a avut o magnitudine de 5,2 pe Richter și a fost resimţit inclusiv la Bucureşti.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×