Cutremur cu magnitudinea de 5 grade, în Grecia. Momentan, nu sunt informații despre victime

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
06/02/2020, 12:33
Cutremur cu magnitudinea de 5 grade, în Grecia. Momentan, nu sunt informații despre victime
Grecia a fost zguduită de un cutremur de 5 grade pe scara Richter. Sursa foto: pixabay.com

În această cu puțin un seism cu magnitudinea de 5 grade pe scara Richer a zguduit locuitorii din Grecia. Cutremurul s-a produs la o adâncime destul de mică, de numai 9 kilometri, și s-a simțit în apropiere de localitatea Neochórion, la doar 27 de kilometri distanță.

Grecia, ”lovită” de un seism de 5 grade pe scara Richer

Potrivit site-ului msc-csem.org, seismul din Grecia a avut o magnitudine de 5 grade pe scara Richer și a avut loc la o adâncime de numai 9 kilometri. Autoritățile au informat că acest cutremur s-a simțit în mai multe orașe și localități printre care se numără Atena, Ioánnina,  Karpenísi și Neochórion.

Momentan nu se cunosc date despre persoane rănite sau clădiri avariate. Seismul de astăzi, 6 februarie, vine la scurt timp după în ultima lună alte două cutremure au avut loc pe teritoriul grecesc. Este vorba de două seisme produse la sfârșitul lunii ianuarie,

Cutremure dese în Grecia

Cel mai recent cutremur din Grecia s-a produs pe 31 ianuarie, în insula Dodecanese, seism care a avut magnitudinea de 5,8 grade pe scara Richter. Mișcarea tectonică a avut loc la o adâncime de doar 10 kilometri și s-a resimțit la 376 km de İzmir, Turcia, la 243 km de Muğla, Turcia, lA 156 km DE  Ródos, Grecia și la 73 km de Kárpathos, Grecia.

Cu două zile înainte, pe 28 ianuarie, un alt seism a lovit insula Dodecanese. Acesta a avut o intensitate de 5,4 grade pe scara Richter, însă martorii spun că seismul s-a resimțit destul de puternic în ciuda faptului că a fost de durată foarte mică. Seismul a avut loc la 365 km de İzmir, Turcia, la 228 km de Muğla, Turcia, la 141 km de Ródos, Grecia, și la 76 km de Kárpathos, Grecia.

„În ziua de 28 Ianuarie 2020 la ora 17:38:35 (ora locală a României) s-a produs în DODECANESE ISLANDS, GREECE un cutremur cu magnitudinea ml 5.4, la adâncimea de 10km”, anunță INFP.

Grecia a înregistrat mai multe cutremure în ultima perioadă. Cel mai puternic seism produs în Grecia în ultimii ani a avut loc în 2017, pe insula Kos din Marea Egee, la o magnitudine de 6,7. Două persoane și-au pierdut viața atunci, fiind găsite ulterior, sub dărămături. Totodată, au fost înregistrate pagube materiale severe.

În 1999, un seism de 5,9 grade a afectat Atena și orașele din împrejurimi. La acea vreme, în Grecia au fost decretate trei zile de doliu național, întrucât și-au pierdut viața nu mai puțin de 143 de persoane. Rămâne, fără îndoială, una dintre cele mai tragice zile din întreaga istorie a statului elen.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×