Cursuri suspendate în mai multe unități școlare din București! Lista școlilor care se închid

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
27/01/2020, 11:37
Cursuri suspendate în mai multe unități școlare din București! Lista școlilor care se închid
Cursuri suspendate în mai multe unități școlare din București. Sursa foto: stiripesurse.ro

Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti anunță că mai multe unități de învățământ din Capitală vor suspenda cursurile pentru câteva zile, din cauza gripei sau a dezinsecțiilor făcute cu substanțe prea puternice.

Cursuri suspendate în mai multe unități școlare din București

Astfel, preșcolarii de șa Grădiniţa Panseluţa din sectorul 4 vor avea o zi liberă, după ce conducerea a decis să suspende cursurile, întrucât după decontaminare persistă mirosul substanţelor utilizate.

Tot pentru o zi este suspendată activitatea şi la Grădiniţa 72 din sectorul 5, unde copiii sunt în pericol real din cauza emanaţiilor de gaze de la centralele termice. Conducerea a decis să suspende cursurile pentru a putea remedia problemele apărute.

Sunt unități de învățământ care se închid și 3 zile

Potrivit IŞMB, sunt unităţi de învăţâmânt care îşi suspendă activitatea pentru 3 zile. Şcoala 195 din sector 3 suspendă cursurile la 6 clase; Grădiniţa Luminiţa din sectorul 2 – la o grupă; Şcoala 56, sector 2, – la o clasă, iar Şcoala 45 din sector 1 – la 5 clase.

Totodată, la Liceul „Ady Endre”, grădiniţa suspendă cursurile la grupa mică pe o perioadă de 3 zile din cauza numărului mare de copii cu gripă.

Potrivit sursei citate, situaţia unităţilor şcolare cu suspendare de cursuri poate suferi modificări în funcţie de raportările cazurilor de gripă, care s-au înmulțit în ultimele zile.

Conducerea unităților de învățământ încearcă să evite situații precum cele apărute, de exemplu, la Liceu German din Arad, unde dezinsecția a făcut ca mulți elevi să ajungă la spital, în două rânduri, la distanță de câteva zile.

Dezinsecția a avut loc în ultima zi de vacanță, vineri pe 10 ianuarie. Primii copii au mers la Unitatea de Primiri Urgențe luni 13 ianuarie, după prima zi a celui de-al doilea semestru. Școala a fost închisă apoi timp de o săptămână, însă la reluare cursurilor, alți elevi au mers la spital. În prima săptămână, la urgențe au ajuns 59 de copii, iar în cea de-a doua săptămână, alți 30.

Poliția din Arad a deschis dosar penal pentru evenimentele petrecute în prima săptămână, când s-a stabilit că s-a folosit o substanță interzisă încă din aprilie 2019, iar o altă substanță a fost folosită în concentrație de patru ori mai mare decât ar fi fost normal. Pentru mai multe nereguli, DSP Hunedoara a amendat cu 40.000 lei compania din Hunedoara care a făcut dezinsecția.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×