Cursuri suspendate din cauza coronavirusului. Care sunt instituţiile şcolare care au luat decizia de a-şi închide porţile

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
24/02/2020, 19:19
Cursuri suspendate din cauza coronavirusului. Care sunt instituţiile şcolare care au luat decizia de a-şi închide porţile
Universitatea Constantin Brâncuși din Târgu Jiu a suspendat cursurile, după ce o studentă a devenit suspectă de coronavirus. Sursa foto: utgjiu.ro

O studentă întoarsă recent din Lombardia, una dintre regiunile italiene afectate de coronavirus, a fost transportată de urgență la spitalul din Târgu Jiu, după ce i s-a făcut rău la facultate, în timpul orelor de curs. Potrivit purtătorului de cuvânt al unității medicale, tânăra nu prezintă simptome specifice bacteriei care a ucis deja 4 persoane în Peninsulă și a provocat nu mai puțin de 200 de cazuri de îmbolnăviri. De altfel, în județul Gorj, alte patru persoane întoarse din China și Italia sunt izolate la domiciliu.

Universitatea Constantin Brâncuși din Târgu Jiu a suspendat cursurile, după ce o studentă suspectă de coronavirus a leșinat astăzi

În această situație, conducerea Universității Constantin Brâncuși (UCB), unde este studentă tânăra suspectă de coronavirus, s-a văzut nevoită să recurgă la măsuri radicale.

Concret, s-a decis suspendarea tuturor cursurilor desfășurate în cele două sedii ale unității de învățământ superior, până săptămâna viitoare. Totuși, în cazul în care se va dovedi că studenta izolată nu a contactat cumplita maladie, instituția și-ar putea relua activitatea mai devreme.

Până luni se suspendă toate cursurile din universitate, atât cele din Campusul din Debarcader, unde a fost prezentă tânăra cu suspiciune de coronavirus, cât şi cele din clădirea din centrul municipiului.

Cu menţiunea că, în cazul în care, peste două zile, dacă testul pentru coronavirus va ieşi testul negativ, se va lua în discuţie reluarea cursurilor mai devreme. Tânăra este studentă în anul I la Kinetoterapie în cadrul Facultăţii de Ştiinţe medicale”, a declarat Iulian Țimpea, purtătorul de cuvânt al UCB.

Având în vedere că mulți dintre românii stabiliți în regiunile italiene afectate de coronavirus se pregătesc să revină în țară, nu este exclus ca numărul unităților de învățământ care își vor suspenda cursurile să crească semnificativ în următoarea perioadă. FANATIK te va ține la curent cu deciziile luate de conducerile instituțiilor școlare, pe măsură ce acestea vor fi anunțate.

Studenta suspectă de coronavirus este izolată la secția de Boli Infecțioase

Cât despre tânăra proaspăt întoarsă din Italia, aceasta a fost preluată de echipajele medicale și izolată la secția de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență (SJU) și va fi supusă investigațiilor necesare. Chiar dacă nu prezintă simptome specifice contaminării cu virusul denumit științific COVID-19, este în continuare suspectă, având în vedere că perioada de incubație a agentului patogen este de până la 7 zile.

Este vorba de o tânără care a venit din Italia, dar nu din zonele în care sunt înregistrate cazuri de coronavirus. Simptomatologie practic doar viroză, o stare subfebrilă şi rinoree, s-a prezentat la cabinetul facultăţii şi, ţinând cont că vine din Italia, s-a hotărât să se ia măsuri să se izoleze la secţia de Boli Infecţioase ca apoi şi în Universitate să se facă curăţenie, dezinfecţie şi să se evite alte probleme, dar, momentan, ea nu are niciun diagnostic cert că are ceva mai grav.

Mai sunt alte trei autoizolate la domiciliu care au venit din Italia, tot la fel, nu vin din zona de carantină. Nu au simptomatologie, nu prezintă nimic, oamenii au preferat să stea la domiciliu„, a declarat Elena Pițian, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×