Curs valutar de 7-8 lei pentru un euro! Când prevede Mugur Isărescu o astfel de cotație

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
11/02/2019, 14:43
Curs valutar de 7-8 lei pentru un euro! Când prevede Mugur Isărescu o astfel de cotație GALERIE FOTO
Curs valutar de 7-8 lei pentru un euro! Ce spune Mugur Isărescu

Mugur Isărescu a vorbit despre posibilitatea ca România să treacă la un Consiliu Monetar, situație sugerată de liderii PSD și a precizat că acest lucru ar fi posibil doar la un curs valutar de 7-8 lei pentru un euro. Guvernatorul BNR a făcut aceste precizări după ce Liviu Dragnea a dat exemplul Bulgariei, țară unde cursul de schimb leva-euro este fix.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a făcut o paralelă cu țara vecină, Bulgaria, pentru a scoate în evidență o presupusă decizie eronată a Băncii Naționale în privința cursului leu-euro. „Bulgarii au luat măsură să lege cursul leva de euro (adică să rămână fix) cu acordul Băncii Naţionale, în timp ce BNR nu. Noi nu putem să contracarăm deciziile BNR. O primă măsură referitoare la ROBOR a fost luată prin ordonanţa 114, iar în ceea ce priveşte cursul, acesta va reveni în parametrii normali. Sigur că mi-aş fi dorit ca şi Banca Naţională să ne sprijine şi să pună pe primul plan bunăstarea românilor”, a scris Dragnea pe Facebook.

Curs valutar de 7-8 lei pentru un euro! Ce spune Mugur Isărescu

Ca răspuns la sugestia făcută de Liviu Dragnea, Mugur Isărescu a spus că România ar putea trece la un Consiliu Monetar doar în cazul în care cursul valutar va ajunge la 7-8 lei pentru un euro. Guvernatorul BNR a spus, printre altele, că „anul trecut, cursul de schimb a fost foarte stabil. Cu ajutorul lui, am păstrat anticipaţiile inflaţioniste. (…) S-a sărit la gâtul BNR în ceea ce priveşte cursul valutar, într-o manieră iresponsabilă. Au cerut să fie cursul fix, asta nu se poate.”

Liderii PSD lansează atacuri la adresa BNR
Liderii PSD lansează atacuri la adresa BNR

Totodată, Lucian Croitoru, consilierul guvernatorului BNR, a scris pe blogul personal că Liviu Dragnea a adus în discuție una dintre cele mai mari iluzii ale oamenilor, aceea că ar putea să beneficieze de creștereea salariilor și a pensiilor dacă BNR ar menține stabile cursul de schimb și ratele dobânzilor.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×