Categorie: Autor:

Curs valutar, BNR, azi, 5 decembrie. Moneda europeană a crescut -Update

Banca Națională a României va actualiza cursul valutar începând cu ora 13:00. Citește în rândurile de mai jos care sunt cotațiile principalelor monede ale lumii: euro, dolarul american, lira sterlină sau francul elvețian. Află de asemenea, cât valorează gramul de aur.

Curs valutar BNR pentru ziua de joi, 5 decembrie 2019

UPDATE ORA 13:02. Acestea sunt cotațiile principalelor monede ale lumii: 

  • euro: 4,7764 lei
  • dolarul american: 4,3067 lei
  • francul elvețian: 4,3562 lei
  • lira sterlină: 5,6549 lei
  • leul moldovenesc: 0,2465 lei
  • dolarul canadian: 3,2680 lei
  • gramul de aur: 204,0945 lei

Curs valutar pentru euro

Moneda europeană a înregistrat la cursul valutar de ieri, 4 decembrie, valoarea de 4,7744 lei, în scădere ușoară față de ziua anterioară când a atins valoarea de 4,7762 lei. În plus, euro a început săptămâna având valoarea de 4,7777 lei.

Curs valutar pentru dolarul american

Moneda Statelor Unite ale Amercii a fost cotată de Banca Națională la valoarea de 4,3117 lei, fiind în scădere față de ziua precedentă când a înregistrat valoarea de 4,3143 lei. Dolarul american a scăzut încă din prima zi a săptămânii când avea valoarea de 4,3378 lei.

Curs valutar pentru francul elvețian

Francul elvețian a înregistrat ușoare creșteri în ultimele două zile. Prin urmare, la cursul valutar de ieri, 4 decembrie, francul a avut valoarea de 4,3620 lei, în timp ce cu o zi înainte avusese valoarea de 4,3584 lei. Luni, 2 decembrie, moneda Elveției a înregistrat valoarea de 4,3400 lei.

Curs valutar pentru lira sterlină

Și lira sterlină a câștigat teren în ultimele două zile după ce la cursul valutar de ieri, 4 decembrie, a înregistrat valoarea de 5,6236 lei. Totodată, cu o zi înainte, moneda Regatului Unit al Marii Britanii a fost cotată la valoarea de 5,5970 lei. În plus, în prima zi a săptămânii, luni, 2 decembrie, lira a fost 5,5965 lei.

2020, anul următoarei crize financiare?

Guvernatorul BNR Mugur Iăsrescu a vorbit despre o eventuală criză financiară în România anului 2020. Isărescu a mărturisit că țara noastră este total nepregătită pentru un șoc financiar sau pentru o eventuală criză economică care ar putea bate la ușile țării.

„Menținerea sub control a dezechilibrelor interne și externe e singura modalitate prin care economiile vor face față cu succes unor șocuri nefavorabile. România are cel mai mare nivel al deficitului bugetar și dezechilibrul extern cel mai mare. Marea provocare este să corectăm problema în mod înțelept”, a spus Mugur Isărescu.

Dacă ne paște sau nu o nouă criză financiară nu știm cu certitudine, iar părerile sunt împărțite. Miliardarul Paul Singer este de părere că în viitorul nu prea îndepărtat va avea loc o prăbușire iminentă a piețelor.

„Sistemul financiar mondial se îndreaptă către extremitatea cu risc a spectrului. Datoriile la nivel mondial se situează la un record istoric”, a declarat Singer, scrie zf.ro.

Cofondatorul Carlyle Group David Rubenstein are altă părere și susține că în ceea ce priveşte economia americană nu se va produce niciun eveniment cataclismic. Eventual, numai după alegerile prezidenţiale din 2020.