Banca Națională a României va actualiza cursul valutar astăzi începând cu ora 13:00. FANATIK îți prezintă care sunt cotațiile principalelor monede ale lumii: euro, dolarul american, lira sterlină sau francul elvețian. Citește în rândurile de mai jos la ce valoare a ajuns azi moneda unică europeană.
UPDATE ORA 13:04. Citește mai jos la ce valoare au fost cotate monedele lumii:
Moneda unică europeană a fost cotată la cursul valutar de ieri, 23 octombrie, la valoarea de 4,7600 lei, în scădere față de ziua precedentă când a fost cotată la valoarea de 4,7601 lei. Totodată, euro a început săptămâna având valoarea de 4,7592 lei.
Dolarul american a atins ieri valoarea de 4,2821 lei, în creștere ușoară față de ziua anterioară când a fost cotat de BNR la valoarea de 4,2726 lei. De asemenea, la cursul valutar de luni, 21 octombrie, dolarul a înregistrat valoarea de 4,2607 lei.
Lira sterlină a înregistrat la cursul valutar de ieri, 23 octombrie, valoarea de 5,5029 lei, în scădere ușoară față de ziua precedentă când a înregistrat valoarea de 5,5266 lei. În plus, la cursul valutar de la începutul săptămânii moneda Marii Britanii a înregistrat valoarea de 5,5323 lei.
Francul elvețian a atins ieri, 23 octombrie, valoarea de 4,3275 lei, în creștere ușoară față de ziua anterioară când a înregistrat valoarea de 4,3205 lei. Banca Națională a României a cotat francul elvețian la cursul valutar din data de 23 octombrie la valoarea de 4,3260 lei.
Banca Națională a României afișează cursul de schimb valutar în fiecare zi lucrătoare, de luni până vineri. Pentru zilele de sâmbătă și duminică se păstrează cotațiile afișate vinerea. De asemenea, în zilele de sărbătoare legală, când nu se lucrează, se păstrează cotațiile afișate în cea mai apropiată zi lucrătoare.
Mugur Isărescu a vorbit recent despre posibilitatea ca România să adopte moneda euro în curând. „România a ales calea de mijloc în ceea ce priveşte adoptarea monedei unice, considerând un nivel de convergenţă reală de cel puţin 70 – 75% % ca fiind critic înainte de adoptare. Acum suntem la un nivel al convergenţei reale de 61%. La acest nivel am fi sever afectaţi de şocurile asimetrice şi astfel nu am putea să sincronizăm ciclurile de business cu celelalte economii europene din Zona Euro”, a spus recent guvernatorul Băncii Naționale.