Curs valutar BNR azi, 22 iulie 2019. Ce se întâmplă cu moneda euro – Update

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
22/07/2019, 13:03
Curs valutar BNR azi, 22 iulie 2019. Ce se întâmplă cu moneda euro – Update
Cursul valutar al zilei de luni, 22 iulie. Sursa foto: antena3.ro

Banca Națională a României va publica astăzi, la ora 13:00, cursul valutar actualizat. Până atunci însă, ne raportăm la valorile date publicității în ziua de vineri, 19 iulie, iar veștile sunt îmbucurătoare. Chiar dacă lira sterlină a înregistrat o ușoară creștere, moneda euro s-a apreciat semnificativ, în raport cu leul românesc. Mai mult decât atât, dolarul american traversează, la rândul său, o perioadă favorabilă investițiilor.

Update, ora 1.03: BNR a anunţat cotaţiile pentru azi. Astfel, un euro a ajuns la 4,7231 lei, un dolar la 4,2103 lei, iar un franc elveţian a fost cotat la 4,2861 RON. Lira sterlină a ajuns luni la 5,2496 RON.

Curs BNR pentru Euro

Conform cotațiilor valutare din tranzacțiile interbancare date publicității de către Banca Națională a României, euro costă 4,7315 lei. Astfel, moneda europeană se află într-o ușoară scădere, comparativ cu valoarea de 4,7287, stabilită în urma ședinței BNR de joi, 18 iulie.

Curs BNR pentru Dolar

Dolarul american a fost cotat vineri, 19 iulie, la valoarea de 4,2103 lei, înregistrând o scădere de 0,0036,  în comparație comparație cu prețul afișat în data de 18 iulie, atunci când această monedă a atins pragul de 4,2139 lei.

Află noile cotații ale principalelor valute. Sursa foto: capital.ro
Află noile cotații ale principalelor valute. Sursa foto: capital.ro

Curs valutar GBP. Cum se situează Lira Sterlină

Potrivit cursului valutar dat publicității în ziua de vineri, 19 iulie, lira sterlină a fost cotată la 5,2727 lei. Astfel, moneda britanică înregistrează o creștere importantă față de cotația din ziua precedentă, când avea valoarea de 5,2538 lei.

Banca Națională a României furnizează cosntant date actualizate privind cursul valutar, informațiile respective fiind disponibile în fiecare zi bancară, de la ora 13:00, pe site-ul oficial al instituției. Din momentul afișării, acesta devine valabil pentru toate tranzacțiile încheiate până la comunicarea noilor cotații.

În altă ordine de idei, BNR a publicat noile valori ale indicelui ROBOR, iar veștile sunt îmbucurătoare pentru românii cu credite în lei. Mai concret, ROBOR la șase luni a înregistrat o ușoară scădere, ajungând până la valoarea de 3,37%.

Totodată, începând cu data de 2 mai 2019, Banca Națională a României a introdus un nou indice de referință trimestrial, pentru creditele acordate consumatorilor. Acesta se obține în urma calculării mediei artimetice a ratelor de dobândă zilnică ale tranzacțiilor interbancare.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×