O nouă zi, o nouă actualizare a cursului valutar. Banca Națională a României va afișa noile valori ale principalelor monede în jurul orei 13:00, pe site-ul instituției. Citește în rândurile de mai jos la ce valoare a ajuns euro, dolarul american, lira sterlină sau francul elvețian.
UPDATE ORA 13:03. Cotațiile principalelor monede ale lumii:
Moneda unică europeană continuă să crească și este de așteptat ca într-un timp cât mai scurt să ajungă la 5 lei. BNR a cotat la cursul valutar de ieri, 15 ianuarie, euro la valoarea de 4,7798 lei, în creștere față de ziua anterioară când a înregistrat valoarea de 4,7794 lei.
Moneda Statelor Unite ale Americii a ajuns la cursul valutar de miercuri, 15 ianuarie, la valoarea de 4,2932 lei, în creștere față de ziua precedentă când a atins valoarea de 4,2928 lei, Totodată, dolarul american a început săptămâna având valoarea de 4,2993 lei.
Francul elvețian a fost cotat ieri, 15 ianuarie, la valoarea de 4,4445 lei după ce cu o zi înainte înregistrase valoarea de 4,4309 lei. De asemenea, la cursul valutar de luni, 13 ianuarie, francul elvețian a înregistrat valoarea de 4,4192 lei.
Un GBP a fost cotat la cursul valutar de ieri la valoarea de 5,5790 lei suferind mai multe fluctuații în această săptămână. Lira sterlină a înregistrat la cursul valutar de marți, 14 ianuarie, valoarea de 5,5717 lei, iar cu o zi înainte a atins valoarea de 5,5821 lei.
Specialiștii în domeniul bancar au declarat că anul 2019 a fost unul foarte prost pentru moneda națională. Din păcate, nici anul 2020 nu a început tocmai bine pentru că leul a pierdut foarte mult teren în fața monedei euro. Și nu doar în fața euro, cât și față de dolar.
Având în vedere că moneda unică europeană a tot crescut în ultima perioadă, pragul de 5 lei nu este foarte departe. La acest ritm alarmant de creștere euro va atinge valoarea de 5 lei în curând.
„Prevăd, şi o spun în clar aici în faţa dumneavoastră, o puternică dezbatere de idei şi nu numai de idei, de interese, de opinii care vor contura Europa. Nu întâmplător această ieşire publică apare în contextul Brexitului”.
„Nu întâmplător apare în contextul unei poziţii foarte clare a Rusiei legate de Uniunea Europeană. Şi avem nevoie de o asemenea voce (ca a lui Daniel Dăianu n.r.). Nu oricine poate să iasă din România şi să spună nu aveţi dreptate domnul Matolcsy”, a mai spus Mugur Isărescu, conform b1.ro.