Curentul electric se scumpește de la 1 ianuarie 2019! Prețul energiei crește cu circa 3,5 lei, în funcție de zone

Victor Anghel   
în Stiri de ultima ora
16/12/2018, 09:52
Curentul electric se scumpește de la 1 ianuarie 2019! Prețul energiei crește cu circa 3,5 lei, în funcție de zone GALERIE FOTO
Curentul electric se scumpește de la 1 ianuarie 2019! Prețul energiei crește cu circa 3,5 lei, în funcție de zone

După veștile primite în legătură cu zile libere din 2019, dar și faptul că, oficial, Guvernul a acordat alte două zile libere bugetarilor – 24 și 31 decembrie –, a mai venit una neplăcută! Se scumpește curentul electric de la 1 ianuarie 2019, însă, nu pentru toți românii la fel. Astfel, în unele zone din România, oamenii vor plăti cu 3,5 lei mai mult pe factură.

Scumpirea curentului electric începând cu prima zi a anului a venit după ce autoritatea de reglementare în energie a fost de acord să majoreze tarifele de distribuţie a energiei electrice.

Curentul electric se scumpește de la 1 ianuarie 2019

De la 1 ianurie 2019, tarifele de distribuţie a energiei electrice vor creşte cu 0,74%. Acest lucru înseamnă o scumpire pe factură de 3,5 lei pe an în medie pentru un consumator casnic, potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE).

Impactul în factură este calculat pentru consumatorul casnic cu un consum mediu de 100 kWh/lună. Oficialii de la ANRE au explicat că aceste scumpiri s-au produs din cauză că a cerut operatorilor creşterea volumului investiţiilor. În timp ce pentru unii români tarifele cresc, pentru alții vor avea loc ieftiniri! Și asta fiindcă pentru 5 distribuitori din totalul de 8 sunt aprobate majorări de tarife. Pentru ceilalţi trei, tarifele vor fi diminuate, potrivt adevarul.ro. Acest lucru vine în contextul în care distribuitorii ceruseră cu toţii majorări, cuprinse între 2,49% şi 14,46%.

În imaginea de mai jos, puteți observa atât tarifele avizate pentru fiecare societate de distribuţie, cât şi solicitarea de tarif a fiecăreia.

 

De la 1 ianuarie 2019, prețul energiei electrice crește cu circa 3,5 lei, în funcție de zone

Potrivit jurnaliștilor de la economica.net, cea mai mare creştere a tarifelor de distribuţie a energiei electrice, pentru joasă tensiune, a fost acceptată pentru Electrica Muntenia Nord, respectiv 4,34%, mai puţin de jumătate faţă de solicitatea companiei, de 11,55%. Enel Distribuţie Banat este distribuitorul căruia, la joasă tensiune, i s-a redus cel mai mult tariful, cu 0,21%, deşi ceruse o creştere de 2,5%.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×