Cunoscutul actor Danny Aiello a murit la vârsta de 86 de ani. Cauza morții

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
13/12/2019, 19:13
Cunoscutul actor Danny Aiello a murit la vârsta de 86 de ani. Cauza morții
Îndrăgitul actor de la Hollywood, Danny Aiello, a murit la vârsta de 86 de ani. Sursa foto: Pinterest.com

Îndrăgitul actor american Danny Aiello a încetat din viață la vârsta de 86 de ani. Cunoscutul actor a avut o carieră cinematografică de peste 50 de ani și a jucat în producții precum „Do the Right Thing” sau „The Godfather: Part II”.

Actorul de film și teatru, Danny Aiello, a murit la vârsta de 86 de ani

Danny Aiello, actorul care a jucat în peste 100 de producții cinematografice și teatru, a murit la vârsta de 86 de ani, joi, 12 decembrie. Celebrul actor era tratat pentru o afecțiune recentă, dar din păcate a pierdut lupta cu viața. Danny Aiello a murit într-un spital din New Jersey.

Trecerea în neființă a actorului american a fost anunțată de agentul său literar, Joseph Amiel, citat de The Hollywood Reporter. Actorul a avut o carieră de peste 50 de ani și a primit o nominalizare la premiile Oscar pentru rolul său din „Moonstruck”.

În ce filme cunoscute a jucat actorul Danny Aiello

Danny Aiello a renunțat la școală la vârsta de 17 ani și s-a înrolat în armată. Actorul face parte dintr-o familie numeroasă având alți cinci frați.

Danny nu a avut o copilărie tocmai obișnuită fiind crescut doar de mama sa, în New York. Din păcate, nu a avut posibilitatea de a lua lecții de actorie, așa cum au făcut ceilalți din breasla sa.

Cariera sa cinematografică a început cu primul său rol obținut în anul 1957, la Greyhound, unde a lucrat timp de un deceniu. A debutat târziu pe Broadway, la vârsta de 35 de ani.

Actorul american a devenit cunoscut pentru rolurile din lungmetrajele „Do the Right Thing” al lui Spike Lee şi „The Purple Rose of Cairo” al lui Woody Allen, „Moonstruck” al lui Normal Jewison şi „Prêt-à-Porter” al lui Robert Altman, în „The Godfather: Part II” al lui Francis Ford Coppola.

Totodată, actorul american a cochetat și cu scrisul, iar în urmă cu 5 ani a publicat o carte autobiografică. Cartea de memorii este intitulată „I Only Know Who I Am When I Am Somebody Else”.

Pe lângă o carieră de succes, Danny Aiello, a avut și o căsnicie fericită și împlinită. Actorul a fost căsătorit timp de șase decenii cu Sandy, femeia care i-a dăruit patru copii.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×