Cum va fi iarna, anul acesta! Meteorologii au dat deja primele avertismente

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
19/10/2018, 14:33
Cum va fi iarna, anul acesta! Meteorologii au dat deja primele avertismente
Meteorologii anunță o iarnă foarte grea

Meteorologii anunță o iarnă grea pentru întreaga Europă. Primele estimări arată instalarea temperaturilor exigente chiar din luna noiembrie. Din păcate, pentru cei care nu iubesc temperaturi reci și zăpadă cât vezi cu ochii, lunile decembrie, ianuarie și februarie vor aduce din abundență. De asemenea, viscolul și gerul nu ne vor ocoli, iar prima lună de primăvară ne va întâmpina la fel.

Temperaturi foarte mici pentru iarna aceasta

Previziunile meteorologilor indică temperaturi scăzute pentru Europa. Viscol, nămeți mari și ger extrem va cuprinde iarna aceasta. În Europa, iarna va fi lungă și extrem de geroasă. Din primele estimări, anotimpul rece se va instala încă din luna noiembrie. Meteorologii au mai anunțat că în decembrie, ianuarie și februarie vom avea zăpadă abundentă. În această perioadă, se așteaptă la viscol și ger năprasnic. Mai mult, nici în martie nu vom scăpa de iarnă! Și în prima lună de primăvară vom avea parte de zăpadă, spun meteorologii.

„Conform previziunilor modelelor şi interpretărilor experţilor, există o probabilitate de circa 70% ca circumstanţele observate să atingă stadiul unui episod El Nińo de o intensitate scăzută în ultimul trimestru al anului 2018 şi în timpul iernii boreale 2018/19. Cu alte cuvinte, acest scenariu este de două ori mai probabil decât cel al persistenţei unor condiţii neutre Astfel, o încălzire ar putea (…) avea loc, între septembrie şi noiembrie.

În America de Nord, Europa, Africa de Nord, Asia de Est şi Orientul Mijlociu sunt prevăzute temperaturi cu 1-3 ° C peste cele obişnuite pentru acea perioadă. În plus, în extremitatea sud-estică a Europei sunt prevăzute precipitaţii peste media uzuală a perioadei.”, a specificat Organizația Meteorologică Mondială. Europa va fi lovită puternic de frig și ninsori, în special în lunile ianuarie și februarie.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×