Cum se face curățenie în autobuzele și tramvaiele STB (RATB). Iată de ce sunt atât de murdare

Mirela Apostol    Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
07/12/2018, 09:58
Cum se face curățenie în autobuzele și tramvaiele STB (RATB). Iată de ce sunt atât de murdare GALERIE FOTO
Aşa se face curăţenia în tramvaiele de la STB, fostul RATB. Un angajat mătură scările. Sursa foto: ziare.com, Gabriel Kolbay

Condiţii mizere la STB, fostul RATB, în zona în care tramvaiele şi autobuzele se presupune că ar trebui să fie curăţate şi pregătite pentru ieşirea pe traseu. Activitatea de la depoul din centrul Bucureştiului se desfăşoară în aer liber, iar din imaginile din galeria foto se poate observa cum se face curăţenia.

Conform imaginilor publicate de ziare.com, angajaţii folosesc produse murdare, vechi, îmbăcsite, pentru a spăla podeaua mijloacelor de transport. Nu se şterg geamurile de grafitti şi nici mânerele, iar de o eventuală igienizare nici nu se pune problema.

Cum se face curățenie în autobuzele și tramvaiele STB (RATB)

„Aici le curăţăm, dom’le. Uitaţi, aici, periile cu care se spala vagoanele. Bine, acum nu le putem folosi. După ce dă îngheţul, periile nu se mai pun în funcţiune, ca s-ar strica sau ar putea afecta tramvaiul. Iarna ne descurcăm cu ce avem pe aici”, a fost mărturia unui angajat al departamentului care face curăţenia la STB (RATB) pentru ziare.com.

Aici se face curăţenia în tramvaiele de la STB, fostul RATB. Fotografie cu Otokar, noul autobuz pus la dispoziţie de STB. Sursa foto: ziare.com, Gabriel Kolbay
Aici se face curăţenia în tramvaiele de la STB, fostul RATB. Fotografie cu Otokar, noul autobuz pus la dispoziţie de STB. Sursa foto: ziare.com, Gabriel Kolbay

Probleme mari şi cu Otokar

Gabrielei Firea i-a fost cerută demisia de la PMB, după ce autobuzele Otokar puse în circulaţie de pe 1 decembrie au început să se strice, primul după doar câteva ore de mers: „Se scoate în evidență faptul că un autobuz a avut o problemă. Este fake news. Eu am avut curiozitatea fostului jurnalist, câte autobuze au avut probleme, dar nu, sunt în regulă. Doar un autobuz din 30 a avut probleme. Noi investim în transportul public în comun și ne dorim ca bucureștenii să aibă condiții”, a fost mesajul prin care primarul Capitalei s-a apărat după ce i s-a cerut să demisioneze.

„Ați achiziționat autobuzele Otokar, cea mai proastă achiziție făcută vreodată de vreun primar, pot spune din orașele țării”, i s-a transmis Gabrielei Firea.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×