Cum scapi de zgârieturile de pe lentilele ochelarilor cu bicarbonat de sodiu

Alex Năstase   
în Stiri mondene
17/08/2019, 12:10
Cum scapi de zgârieturile de pe lentilele ochelarilor cu bicarbonat de sodiu GALERIE FOTO
Bicarbonatul de sodiu face adevărate minuni în cazul lentilelor. Sursa foto - facebook

FANATIK îți spune cum scapi de zgârieturile de pe lentilele ochelarilor cu bicarbonat de sodiu. Astfel, pentru cei nevoiți să poarte ochelari mai tot timpul există o soluție aproape incredibilă de salvare a lentilelor. Pentru că, ochelarii zgâriați nu doar că sunt foarte inestetici, dar, este foarte bine de știut că distorsionează și vederea, drept pentru care pot fi afectați și ochii. Tocmai din acest motiv, și specialiștii recomandă curățarea periodică și temeinică a ochelarilor de vedere.

Cum scapi de zgârieturile de pe lentilele ochelarilor cu bicarbonat de sodiu

Atenție! Pentru a face acest lucru nu este nevoie să cumperi produse scumpe pe care să plătești, în mod evident, o mulțime de bani. Te poți folosi de ingrediente pe care le ai deja în casă. Astfel, bicarbonatul de sodiu face minuni și în acest caz. Tot ceea ce ai de făcut este să să prepari o pastă omogenă dintr-o linguriță de bicarbonat de sodiu și 50 de ml de apă. Aplică pasta obținută pe lentilele ochelarilor și freacă suprafața acestora, dar fără să apeși tare, folosind mișcări circulare.

La final, nu îți mai rămâne decât să clătești lentilele bine cu apă rece. Repetă procedura, până când zgârieturile au dispărut complet. Pe lângă bicarbobatul de sodiu, puteți să folosiți pentru repararea zgârieturilor de pe lentilele ochelarilor de vedere și pastă de dinți. Puțină lume știe că aceasta poate fi de real ajutor pentru curățarea multor urme de murdărie. De asemenea, pasta de dinţi poate repara foarte bine și zgârieturile fine.

Cum scapi de zgârieturile de pe lentilele ochelarilor cu bicarbonat de sodiu. Bicarbonat
Bicarbonatul de sodiu te poate salva de la mai multe probleme. Sursa foto – facebook

Alte soluţii pentru salvarea lentilelor

Tot ce trebuie să faci este să aplici puțină pastă de dinți nediluată pe lentile. După ce ai terminat pasul 1, trebuie să freci suprafața lentilelor cu un disc de bumbac sau cu vată. Folosește mișcări circulare, apoi clătește lentilele cu apă rece. Dacă discutăm strict despre lentile de plastic, atunci este foarte bună şi o soluţie pentru curăţarea geamurilor. Aplică pe lentile și lasă puțin să se usuce, după care, cu ajutorul apei călduțe, îndepărtează soluția, cu mișcări circulare.

Şi o cremă de plajă te poate ajuta, mai ales una cu protecție peste 50+. Cu ajutorul unei cârpe moi și a cremei de plajă îți poți polișa lentilele. Această metodă durează mai mult și este recomandată doar pentru lentilele din plastic.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×