Cum scapi de grăsimea de pe abdomen cu ajutorul sucului de lămâie. Rețetă de slăbit

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
16/02/2019, 21:50
Cum scapi de grăsimea de pe abdomen cu ajutorul sucului de lămâie. Rețetă de slăbit GALERIE FOTO
Dieta cu suc de lămâie! Topește grăsimea de pe abdomen

Iată o alternativă a dietelor greu de ținut cu suc de lămâie! Aceasta va topi kilogramele de pe abdomen. Cu toate știm cât de enervant este să slăbești în mai multe părți ale corpului, dar de pe abdomen să nu plece așa ușor urmele de kilograme în plus.

De altfel, cel mai greu este să scapi de surplusul din partea de jos a abdomenului, chiar și cu exerciții fizice. De asemenea, trebuie să știi faptul că o dietă te ajută în totalitate să-ți remodelezi trupul doar dacă ai alături și câteva exerciții fizice.

Dietă cu suc de lămâie! Te ajută să scapi de grăsimea de pe abdomen

Dieta cu suc de lămâie este recomandată persoanelor care nu vor să-și schimbe radical numărul kilogramelor, ci doar să scape de ceva surplus de pe abdomen. Specialiștii susțin faptul că aceasta este cea mai ușoară dintre curele de slăbire, mai ales că aproape toată lumea suportă gustul de suc de lămâie. Regimul ține 16 zile.

Dieta cu suc de lămâie
Dieta cu suc de lămâie

În prima zi, bei zeama de la o lămâie, în a doua zi, sucul a două lămâi, în a treia zi, trei și tot așa până în ziua a șaptea. După o pauză de doar două zile, dieta va continua descrescător de data aceasta.

Reguli pentru dieta cu suc de lămâie:

Regula 1: Bea suc de lămâie cu apă călduţă imediat ce te trezeşti dimineaţa (3-4 linguri de suc la un pahar de apă) şi ia micul dejun peste jumătate de oră. Apoi, pe parcursul întregii zile trebuie să bei cel puţin doi litri de apă.

● Regula 2: Suplimentează aportul de vitamina C. Specialiştii recomandă ca pe parcursul dietei cu lămâie să includeţi în regimul zilnic cinci porţii de legume şi fructe pe zi. Ideal ar fi două gustări de fructe, sucul de lămâie de dimineaţa ţine locul unui fruct, şi salate la toate cele trei mese principale. De asemenea, se poate pasa o banană care poate fi mâncată cu un bol de cereale dimineaţa. La prânz se recomandă o salată de roşii sau verde în care se adaugă morcov ras.
Regula 3: Reglează concentraţia de zahăr din sânge. Foloseşte suc de lămâie la prepararea tuturor mâncărurilor care permit acest lucru. În paralel, optează pentru alimente cu un indice glicemic scăzut, cum ar fi pâinea, orezul şi cerealele integrale, legumele şi carnea albă. De asemenea, fibrele nu trebuie să lipsească din alimentaţie pentru că încetinesc trecerea zahărului în sânge. Această regulă trebuie respectată deoarece un nivel ridicat de zahăr în sânge favorizează stocarea zaharurilor sub formă de grăsimi.

Regula 4: Cât mai puţine dulciuri. Nutriţioniştii recomandă limitarea consumului de dulciuri nu doar în timpul dietei, ci şi după, deoarece aceste alimente au un conţinut ridicat de zahăr, fapt ce duce la creşterea producţiei de insulină şi, implicit, la stocarea grăsimilor. Fructele coapte, nucile, migdalele şi mierea pot constitui desertul ideal.

Regula 5: Evită alimentele intens procesate. Specialiştii recomandă o alimentaţie bazată pe produse naturale – pâine, orez şi paste integrale, legume şi fructe proaspete, mâncare gătită în casă. De asemenea, nutriţioniştii recomandă citirea cu atenţie a etichetelor produselor alimentare şi alegerea celor care conţin mai puţine substanţe chimice, fără conservanţi, coloranţi şi aditivi. Carnea roşie, produsele de patiserie şi produsele de tip fast-food trebuie excluse din regim, deoarece conţin grăsimi „rele” care favorizează stocarea grăsimilor.

Regula 6: Îmbunătăţeşte-ţi funcţiile digestive. Experţii în nutriţie recomandă stabilirea unui program de mese, realizarea unui regim echilibrat din punct de vedere nutriţional, evitarea exceselor culinare. În plus, se recomandă evitarea micilor gustări între mese.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×