Cum s-a votat în unele localităţi din ţară:„Primarul mi-a zis că trimite un băiat. Îmi arată unde să pun ştampila”

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
11/11/2019, 11:17
Cum s-a votat în unele localităţi din ţară:„Primarul mi-a zis că trimite un băiat. Îmi arată unde să pun ştampila”
Primarul din Cernica, dat de gol de locuitorii cărora le-ar fi spus cu cine să voteze. Sursa foto: stirileprotv.ro

Ilfov se numără printre județele în care s-a înregistrat cea mai mare prezență la vot, conform datelor oficiale transmise de Biroul Electoral Central la scurt timp după încheierea primului tur al alegerilor prezidențiale. Din păcate, însă, această regiune se remarcă și prin numărul semnificativ de incidente reclamate la urne pe toată durata zilei de duminică, 10 noiembrie. Mai mult decât atât, locuitorii satelor și comunelor de lângă București au mărturisit cu nonșalanță că nu știu care sunt candidații înscriși în cursa pentru Palatul Cotroceni.

Cum s-a votat într-o comună din județul Ilfov

La o aruncătură de băț de Capitală, în comuna Cernica, secțiile de votare au fost luate cu asalt de oamenii dornici de a-și exercita dreptul garantat de Constituție, chiar dacă nu știau prea multe despre cei pe care urmau să pună ștampila. Pentru a fi sigură că face alegerea corectă, o femeie și-a pus baza în soțul său: „ Nu îi știu (n.r. pe candidați), că eu sunt așa mai mică, deși am crescut aici. Să vină soțul de la biserică și votăm”, a declarat aceasta pentru Pro TV.

Totodată, o bătrânică a dezvăluit că s-a prezentat la urne în speranța că primarul o va „ajuta”, după cum îi promisese într-o discuție anterioară. „Nu știu mamaie. Ce îmi arată băieții. Mi-a zis domnul primar că mă ajută un băiat, mă duc cu el, îmi arată unde să pun ștampila”, a dezvăluit femeia. Nu doar că băiatul cu pricina nu a mai ajuns, dar edilul, chestionat pe marginea acestui subiect, a negat orice implicare.

Andra, Cătălin Măruță și Gică Popescu au votat la alegerile prezidențiale

O zi atât de importantă nu putea fi trecută cu vederea nici de lumea showbiz-ului autohton. Printre vedetele care și-au exprimat opțiunea de vot la alegerile prezidențiale s-a numărat și Andra, alături de soțul său, prezentatorul TV, Cătălin Măruță. „Ne gândim la familia noastră, la viitorul copiilor noștri, la educația lor, la un sistem de învățământ mai bun, pentru un sistem de sănătate mai bun. Vrem să trăim într-o țară în care să ai bucuria că ești român când mergi pe stradă, să funcționeze lucrurile așa cum trebuie”, au spus cei doi.

La urne și-a făcut apariția și fostul mare fotbalist Gică Popescu, care a avut și un mesaj pentru toți cetățenii români din țară sau de peste hotare. „Sunt atâtea modalități să te informezi acum, încât cred că fiecare om care își pune votul în urnă, ar trebui să știe care sunt candidații. Fiecare avem un prototip de președinte pe care ni-l dorim, avem un om în care credem mai mult decât în toți ceilalți și sperăm ca acela să iasă viitorul președinte”, a transmis „Baciul”.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×