Cum s-a schimbat discursul Gabrielei Firea despre Victor Ponta: de la „trebuie să înceteze atacurile la Liviu Dragnea” la „cel mai bun premier din România”

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
16/02/2020, 16:07
Cum s-a schimbat discursul Gabrielei Firea despre Victor Ponta: de la „trebuie să înceteze atacurile la Liviu Dragnea” la „cel mai bun premier din România”
Cum s-a schimbat discursul Gabrielei Firea despre Victor Ponta Sursa: HEPTA

Poveste de „dragoste” plină de năbădăi între actualul primar al Capitalei, Gabriela Firea, și fostul premier și lider al Pro România, Victor Ponta. Firea a fost prezentă la convenția partidului care a pus umărul decisiv la căderea guvernului Dăncilă și a trimis de pe scenă mai multe „bezele” către Ponta, pe care l-a numit „cel mai bun premier al României”. Atitudinea edilului Capitalei contrastează dur cu opiniile pe care Firea le-a avut față de Ponta în ultimii ani.

Ce spunea Gabriela Firea despre Victor Ponta când Liviu Dragnea era la butoanele PSD

Victor Ponta și Gabriela Firea s-au aflat în tabere diferite în momentul în care Ponta contesta măsurile luate de fostul lider al PSD, Liviu Dragnea. Astfel, în aprilie 2017 Firea îl critica pe Ponta pentru faptul că ieșea din linia partidului:

„Cui folosesc aceste atacuri? Nu am luat cuvântul. Trebuie să înceteze aceste atacuri. Dacă Victor mai iubește România și colegii din PSD trebuie să înceteze atacurile la Liviu Dragnea care este președintele legitim ales al PSD. Să nu mai șicaneze Guvernul”, spunea Firea atunci, la Antena 3.

Câteva luni mai târziu, în contextul răcelii dintre Firea și guvernul Grindeanu, Ponta îi reproșa primarului Capitalei că face echipă cu Dragnea să îl dea jos pe Grindeanu. Atunci, primarul Capitalei i-a răspuns că „vrea să lovească în Liviu Dragnea prin mine”, arată evz.

Cum s-a schimbat relația dintre Victor Ponta și Gabriela Firea după ce Liviu Dragnea a ieșit din peisaj

Imediat după înfrângerea de la alegerile europarlamentare din 26 mai și condamnarea lui Liviu Dragnea de a doua zi, Gabriela Firea i-a cerut lui Victor Ponta să se întoarcă în partid. Edilul Capitalei s-a lovit însă de refuzul fostului premier:

„Ah – nici nu va inchipiuiti ce bine ne simtim cand spunem NU!!! Noi suntem ProRomania si suntem foarte multumiti cu asta! Chiar suntem ALTFEL si ramanem asa! Noi de la ProRomania suntem oameni liberi – chiar NU suntem de vanzare ca altii! Chiar nu ne batem joc de cei care ne-au votat! Chiar nu spunem ceva duminica la vot si facem marti invers”, a răspuns Ponta.

În contextul campaniei pentru alegerile prezidențiale, în momentul în care PSD încă nu desemnase un candidat și se specula că acesta ar putea fi Gabriela Firea, Victor Ponta a lansat un atac la adresa primarului Capitalei.

Firea a răspuns că „Și domnul Ponta nu mai știe ce să facă. A scăpat de Dragnea, ne-a luat pe noi. Este cu Dăncilă în gură, cu mine în declarații. (…) Nu aștept să mă laude dar e cu numele meu în gură, nu are alte inspirații, sunt muza lui politică?”, spunea edilul Capitalei.

Schimbul de amabilități dintre Gabriela Firea și Victor Ponta, de la convenția națională Pro România

Acum relația dintre Gabriela Firea și Victor Ponta este mult mai caldă, în contextul în care primarul Capitalei are nevoie de susținere pentru a câștiga un nou mandat, în timp ce Ponta are nevoie de orice aliat pentru a rezista la șefia Pro România și a-și băga partidul în noua legislatură. Astfel, Firea i-a trimis mai multe complimente lui Ponta:

„Am acceptat din prima secundă invitaţia lui Victor Ponta, a colegului nostru Victor de a fi azi împreună, pentru că a fost premierul cel mai performant pe care l-a avut România în ultimii ani. Nu trebuie să ne fie ruşine să recunoaştem, trebuie să ne uităm, să vedem unde am greşit, de ce am schimbat trei premieri în trei ani şi de ce nu am ales în fruntea Guvernului premieri ca Victor Ponta. Să ne punem această întrebare”, a declarat Gabriela Firea, în cadrul evenimentului de duminică.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×