Cum mint spitalele din România în privința morților! Pacienți mutați de la Terapie Intensivă pe secții, apoi declarați decedați

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
19/02/2020, 14:43
Cum mint spitalele din România în privința morților! Pacienți mutați de la Terapie Intensivă pe secții, apoi declarați decedați GALERIE FOTO
Spitalele și-au făcut un obicei din a muta morții în secția de internare. Sursa foto - ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Libertatea a aflat cum mint spitalele din România în privința morților! Mai exact, au fost descoperite 11 situații cel puțin ciudate care au avut loc la Institutul Inimii pentru Boli Cardiovasculare din Cluj Napoca.

Cum mint spitalele din România în privința morților!

Astfel, în mod bizar, 7 pacienți au fost mutați de la ATI pe secții și au murit după exact 10 minute!

Sursa citată notează că, de fapt, este vorba despre o mare minciună, pe care o practică multe spitale și care face imposibilă evidențierea rolului infecțiilor nosocomiale în decese și îmbunătățirea situației.

Pacienți mutați de la Terapie Intensivă pe secții, apoi declarați decedați

„În ultimele 3 luni nimeni nu a murit acolo. Nu doar de 3 luni, ci demult. Toate decesele se întâmplă pe secții. Nimeni nu ascultă. Eu văd. Dar nu vreau să mai particip. Vă trimit dovada”, a transmis cel care s-a decis să spună lucrurilor pe nume.

Omul care conduce Institutul, Florin Crișan spune că, în realitate, majoritatea deceselor au loc în ATI, dar neraportarea lor ține de organizarea secțiilor de ATI.

“Nu poți externa pacienți din secția de ATI și, implicit, ei trebuie să se întoacă din secția din care ți-au venit pacienții.

Făcându-se externările din secțiile respective, evident că raportările deceselor se fac din secțiile în care se externează”, a explicat managerul.

Concret, software-urile folosite nu permit ca pacienții să fie externați din secțiile de terapie intensivă. Drept pentru care, aceștia trebuie transferați, virtual, în secțiile unde au fost internați ca să moară, birocratic, acolo.

Elena Copaciu a condus secția de ATI a Spitalului Universitar de Urgență București între 2007 și 2015 și  explicat în ce constă totul. “Pentru pacientul care a decedat, dacă se întâmpla până în ora 15, când aveam registrator, el opera un transfer în calculator scriptic.

Se transfera pe secția care l-a internat. Dacă era după ora 15, documentele erau puse pe hold până a doua zi, și dimineața, când veneau registratoarele, operau acest transfer”, spune medicul.

“E un artificiu, pentru că nu există o căsuță ‘decedat pe ATI. Pacientul trebuie să apară decedat pe secție. Procedura nu este nelegală, din punct de vedere al normativelor actuale, dar nu corespunde cu realitatea de la patul pacientului”, a mai spus Copaciu.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×