Cum arată un Squishy, cea mai căutată jucărie de Sărbători din România

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
15/12/2018, 11:00
Cum arată un Squishy, cea mai căutată jucărie de Sărbători din România
La bază sunt niște jucării antistres, care de multe ori sunt infuzate cu parfum

Una dintre cele mai noi jucării în România este Squishy, care de altfel este și cea mai căutată în perioada Sărbătorilor. Aceasta este cunoscută și drept kawaii squishy, primul cuvânt însemnând ”draguț”, în limba japoneză. La bază sunt niște jucării antistres, care de multe ori sunt infuzate cu parfum.

Acestea pot avea diverse forme precum: cutiuțe de lapte, gogoși, prăjituri, fructe, legume ori pot fi chiar sub formă de animale. Squishy este fabricată dintr-un fel de spumă cauciucată care, atunci când se strânge ușor, în mână, imediat își recapată forma originală.

Squishy, cea mai căutată jucărie de Sărbători din România este concepută din poliuretan

Majoritatea acestora sunt confecționate din poliuretan, un material sintetic, ce a fost inventat în 1937 de Otto Bayer. Materialul a fost utilizat în cel de-al Doilea Război Mondial pentru a acoperi avioanele.

Cum arată un Squishy, cea mai căutată jucărie de Sărbători din România
Aceasta este cunoscută și drept kawaii squishy, primul cuvânt însemnând ”draguț”, în limba japoneză

Prin combinarea acestuia cu anumiți componenți care alcătuiesc poliuretanul se pot obține materii prime pentru produse precum: copsele, fibre, garnituri, prezervative, componente de automobile, produse pentru ambalare, mobilier, pot fi folosite și în industria de construcții, dar chiar și în medicină.

Cât de periculos este materialul jucăriilor pentru copii

Potrivit Agenției de protecție a mediului din SUA, expunerea pe termen lung la poliuretan poate cauza afecțiuni grave, de la astm la cancer. Însă, în pofida acestui lucru, cantitatea de material toxic pe care o eliberează formele de spumă solidă care se regăsește în jucăriile squishy este extrem de mică. Singura mențiune este că nu ar trebui băgată în gură sau înghițită.

Cum arată un Squishy, cea mai căutată jucărie de Sărbători din România
Una dintre cele mai noi jucării în România este Squishy, care de altfel este și cea mai căutată în perioada Sărbătorilor

O altă problemă pe care o au aceste jucării constă în faptul că ele nu sunt rezistente în timp, ba chiar se pot deteriora foarte ușor. Expunerea la lumina soarelui, în mod deosebil, le poate face să-și piardă culoarea și, în special, mirosul.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×