Cum arată tramvaiele turcești Otokar cu care ar putea fi dotată Capitala FOTO

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
19/03/2019, 11:34
Cum arată tramvaiele turcești Otokar cu care ar putea fi dotată Capitala FOTO GALERIE FOTO
În curând am putea circula cu tramvaie Otokar

Vești bune pentru bucureșteni. După autobuzele turcești, în curând locuitorii Capitalei vor putea circula și cu tramvaie Otokar, aparținând acelorași producători din Turcia. Municipalitatea intenționează să înnoiască orașul cu 100 de tramvaie, anunță   Digi 24.

În curând am putea circula cu tramvaie turcești Otokar

Primăria Capitalei ia în calcul două companii, pentru dotarea orașului cu tramvaie noi. Favorită este o companie din Turcia, însă oficialitățile nu exclud nici varianta autohtonă, o firmă românească fiind de asemenea adusă în discuție.

Compania românească, Astra pe numele său, este din Arad, livrează deja vagoane pentru Cluj Napoca și se află în discuții avansate pentru a echipa transportul public din Galați și Oradea. De cealaltă parte, firma din Turcia a exportat prima dată tramvaie anul trecut, într-un oraș din Polonia.

Cum arată tramvaiele produse de compania din Turcia
Cum arată tramvaiele produse de compania din Turcia

Vezi cum arată tramvaiele companiei turcești

Compania din Turcia propune un model a cărui lungime este de 33 de metri. Tramvaiul are minim cinci uși duble și este dotat cu sistem de climatizare, De asemenea, dispune de o capacitate de 240 de locuri în picioare și 50 pe scaun. Nu lipsesc nici conexiunea WIFI sau supravegherea video.

Şi turcii fac din astea? Eu ştiu că fac turism. Dacă vrei o maşină bună îţi iei din Germania, aşa e proverbul.. dacă vrei ciocolata din Elveţia. Şi dacă vrei tramvaie?La un moment dat nu se făceau tramvaie în Bucureşti?” , a fost reacția unui vatman la aflarea veștii că municipalitatea ar putea exporta tramvaie turcești.

Ce spune Gabriela Firea despre tramvaiele din Capitală

Cele mai multe dintre tramvaiele care circulă în momentul de față în București sunt vechi de mai bine de 50 de ani. Municipalitatea recunoaște însă că mijloacele de transport în comun au nevoie de îmbunătățiri, dar se preocupă mai degrabă de cosmetizări.

Totuşi, în mijloacele de transport în comun vechi trebuie acţionat constant şi activ. Curăţenie maximă. Rog conducerea STB ca toate tramvaiele să fie, de asemenea, şi o curăţenie la exterior şi vopseaua să fie refăcută. Până vin tramvaiele noi, să le igienizăm pe cele pe care le avem” , a declarat Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×