Cum ar fi putut fi evitată tragedia din Pecineaga, unde un băiețel și-a pierdut viața după ce a căzut într-un bazin de dejecții

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
08/11/2019, 17:01
Cum ar fi putut fi evitată tragedia din Pecineaga, unde un băiețel și-a pierdut viața după ce a căzut într-un bazin de dejecții
Cum ar fi putut fi evitată tragedia băiețelului mort din Pecineaga *foto: stiri.tvr.ro

Căutarea micuțului Alexandru Bițică, originar din localitatea Pecineaga, din județul Constanța, a avut parte de un final tragic. Băiatul a fost găsit mort într-unul dintre bazinele cu dejecții de la marginea localității în care s-au desfășurat căutările în ultimele zile. Trupului neînsuflețit al micuțului a fost dus la morga spitalului municipal din Mangalia în vederea efectuării necropsiei. Cum pe corpul lui Alex nu au fost observate leziuni sau alte urme de violență, principalul vinovat devine astfel proprietarul fermei care are în grijă respectivele bazine.

Cum ar fi putut fi evitată tragedia din Pecineaga, în care și-a pierdut viața un băiețel de opt ani

Dacă autoritățile vor stabili în urma necropsiei că băiețelul a murit înecat, atunci cel mai probabil proprietarul fermei care are în grijă bazinele respective va fi cercetat penal pentru ucidere din culpă. Surse din rândul anchetei susțin pentru Libertatea că anul trecut același individ a fost amendat de primărie pentru că nu a pus panouri și nu a îngrădit zona bazinelor! Dacă aceste măsuri ar fi fost luate, cel mai probabil tragedia de la Pecineaga ar fi fost evitată.

Reamintim că micuțul a dispărut sâmbătă din fața casei iar o operațiune de căutare a micuțului a fost demarată de urgență. Însă timp de șase zile nu s-a descoperit nimic. Părinții divorțați ai micuțului s-au acuzat reciproc de dispariția băiețelului. De altfel, anchetatorii nu au exclus nici posibilitatea unei crime dar în cele din urmă băiatul a fost găsit într-un bazin cu dejecții  de la marginea localității.

Copilul din Pecineaga care a fost dispărut, găsit într-un bazin de dejecții

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au finalizat, joi, 7 noiembrie, golirea bazinelor din zonele fermelor de porci din Pecineaga, după care le-au luat la pas. Trupul micuțului a fost găsit în această dimineață în primul bazin, de scafandrii voluntari care au sărit în ajutorul ISU. Asta pentru că pompierii SMURD nu aveau echipamentele de protecție necesare.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×