Cum a reușit Theodor Marcu să impresioneze la Românii au Talent. Soroban și Anzan, metodele prin care copiii devin genii ale numerelor

Catalin Nae   
în Stiri de ultima ora
15/02/2020, 11:28
Cum a reușit Theodor Marcu să impresioneze la Românii au Talent. Soroban și Anzan, metodele prin care copiii devin genii ale numerelor
Cum a reușit Theodro Marcu să impresioneze la Romanii au Talent cu calculele sale japoneze

Micuțul Theodor Marcu a reușit să impresioneze la Românii au Talent reușind, la doar șase ani. să facă unele calcule destul de complexe pentru vârsta sa, în timp ce recita poezii sau numele unor compozitori. Mulți s-au întrebat cum reușește să facă asta, iar răspunsul este dat de o tehnică japoneză de calcul aritmetic mental, care poate fi învățată de orice copil.

Anzan și Soroban, metodele japoneze care pot transforma copiii în genii ale numerelor

Soroban este numele dat abacului japonez, iar metoda de calcul cu acest instrument se predă în școlile din Japonia și a fost introdusă în mai multe țări datorită efectelor pe care le are asupra dezvoltării capacităților mentale.

După ce reușesc să manipuleze corect și rapid Sorobanul, copii pot trece la metoda de calcul mental din Țara Soarelui Răsare, denumită Anzan. Aici, copiii nu mai au nevoie de abacul fizic ci pot să îl proiecteze mental și să îi miște imaginar elementele, iar astfel, pot ajunge să facă unele calcule ce par foarte complicate.

Anzanul a dat naștere Flash Anzan, un joc în care 15 numere între 100 și 999 sunt afișate pe un ecran, iar participanții trebuie să adune în minte acele numere. Adică, ce a făcut micuțul Theodor pe scena Românii au Talent.

Și în România este un centru dedicat învățării acestor tehnici, iar cei de aici spun că după doar câteva ședințe, copiii pot să vizualizeze mental biluțele de pe Soroban și să le miște ca pe un abac adevărat. Totodată, după ceva antrenament, micuții pot recita poezii, pot cânta sau juca fazan în timp ce fac calculele în minte.

Cei de la centrul Nomin Juku spun că este bine ca învățarea tehnicilor Soroban și Anzan să se facă între 5 și 14 ani. În această perioadă, creierul se dezvoltă în mod intens și are o plasticitate care permite formarea de conexiuni neuronale.

Theodor Marcu a luat Golden Buzz la Românii au Talent

Theodor Marcu a spus că a venit la Românii au Talent să facă „calcule japoneze”, iar apoi copilul a început să calculeze mai multe numere apărute pe ecran la interval de cîteva secunde. (Vezi aici IMAGINILE)

Ulterior. acesta a calculat pe scena „Românii au talent” în timp ce recita din poezia „Somnoroase păsărele”. Juraţii concursului au scris pe câte un carton câte patru nume de compozitori. Teodor a spus sălii prenumele compozitorilor în timp ce calcula numere cu 2 cifre în 15 secunde.

Andi Moisescu a fost profund impresionat de capacitățile micuțului și i-a dat Golden Buzz, al doilea pe care juratul îl dă în acest sezon.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×