Cum a primit Elena Udrea șpagă 900.000 de euro! Dezvăluiri de la Înalta Curte

Maria Cristina   
în Stiri de ultima ora
12/12/2018, 09:55
Cum a primit Elena Udrea șpagă 900.000 de euro! Dezvăluiri de la Înalta Curte
Cum a primit Elena Udrea șpagă 900.000 de euro! Dezvăluiri de la Înalta Curte
Cum a primit Elena Udrea o șpagă de 900.000 de euro? Dezvăluiri de la Înalta Curte de Casație și Justiție arată cum fostul ministru al Turismului a primit o geantă de bani de la afaceristul Adrian Gardean, iar „plata” reprezenta un comision de 10%  pentru deblocarea unor plăți restante.
„Elenei i-am spus că geanta respectivă este de la Gardean, i-am precizat și faptul că aceasta conține suma de 900.000 euro și că, pentru restul de 3 milioane lei, urmează a fi incheiat un contract cu societatea lui Rudel. Geanta respectivă am pus-o pe un fotoliu. Elena nu mi-a spus nimic în aceasta împrejurare și după câteva minute am plecat”, declară Gheorghe Nastasia, fost secretar general al Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului.

900.000 de EURO șpagă pentru Elena Udrea

Elena Udrea ar fi primit 900.000 euro șpagă – pe 6 octombrie 2011 – în ei din minister. DNA a acuzat-o de luare de mită în acest caz, dar Udrea a negat de mai multe ori această acuzație. În cele din urmă, în urma probelor analizate, Înalta Curte a condamnat-o pe Elena Udrea la 6 ani de închisoare cu executare pentru trei infracțiuni de luare de mită și abuz în serviciu.

Înalta Curte i-a cerut Elenei Udrea să restituie suma de 900.000 de euro celor doi afaceriși, Corin Boian și Adrian Gardean.  Gheorghe Nastasia a recunoscut rolul său de intermediar al șpăgii în fața magistraților. A primit 4 ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită, iar frații Adrian și Miron Gardean sunt judecași pentru dare de mit la Tribunalul Hunedoara. „Am dus inculpatului Nastasia suma de 900.000 euro, care reprezenta parte dintr-un comision de 10% din lucrarile efectuate de SC Termogaz Company SA si SC Kranz Eurocenter SRL… Din discutiile cu inculpatul Nastasia am dedus ca acel comision de 10% ar urma sa fie folosit pentru partidul aflat la putere in perioada respectiva, cred ca este vorba de PDL”, a recunoscut Adrian Gardean, pe 9 mai 2018, în fața completului de 5 judecători.

Suma, în bancnote de 500 de euro

Corin Boian le-a explicat magistraților cum a strâns banii pentru ministrul Turismului: „Potrivit calculelor noastre, partea mea a fost de 600.000 euro, iar partea lui Gardean de 300.000 euro. Suma de 600.000 de euro am obtinut-o partial prin ridicari de numerar din casieria societatii, iar partial din sumele proprii ridicate din contul personal, asa cum rezulta din extrasele bancare pe care le depun la dosar”.

Cei dou afaceriști au infiintat o societate în Bulgaria, care importă utilaje din UE și le revindea către firmele lui Gardean în Romania cu adaosuri de 50-100%. „Am efectuat mai multe retrageri in numerar, nu retin exact cate si nici data lor, insa suma totala retrasa in numerar este de aproximativ 900 de mii de euro. Fiecare transa pe care am retras-o i-am inmanat-o lui Gardean”, a declarat Boian.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×