Cum a murit, de fapt, Ileana Sărăroiu. Cântăreața a avut un sfârșit tragic. Concluziile anchetei autorităților

Catalin Nae   
în Stiri de ultima ora
15/06/2019, 12:39
Cum a murit, de fapt, Ileana Sărăroiu. Cântăreața a avut un sfârșit tragic. Concluziile anchetei autorităților
Cum a murit, de fapt, Ileana Sărăroiu. Cântăreața a avut un sfărșit tragic. Concluziile anchetei autorităților

România are și a avut cântărețe remarcabile de muzică populară, artiste a căror muzică a încântat generații întregi. Este și cazul îndrăgitei Ileana Sărăroiu, unul dintre cele mai importante nume ale folclorului românesc. Puțină lume știe, însă, că aceasta a avut parte de o moarte tragică și s-a stins din viață chiar în timp ce se afla în plină ascensiune muzicală. Moartea ei este cu atât mai tristă cu cât s-a produs imediat după o nuntă.

Cum a murit, de fapt, Ileana Sărăroiu

Ileana Sărăroiu a plecat dintre noi în noaptea de 12 spre 13 mai 1979, după ce cântase la o nuntă din localitatea Unirea, județul Călărași. Mireasa la a cărei nuntă a cântat pentru ultima dată artista a rememorat că aceasta i-a spus că se simte foarte obosită și că ar avea nevoie de o cafea înainte de a începe recitalul. Nimic nu anunța, însă, tragedia care avea să se întâmple în acea noapte, dar nu după mult timp a devenit evident că ceva nu era în ordine.

Cântăreața ar fi trebuit să susțină un recital de 3-4 ore, dar a cedat după doar 45 de minute. A cântat melodia „O bătrână într-o gară”, apoi și-a cerut scuze nuntașilor și le-a spus că nu mai poate cânta, pentru că se simte foarte rău. Doi medici aflați la acea nuntă au dus-o într-o cameră și au chemat ambulanța. Cei doi au încercat să îi ofere primul ajutor, văzând că starea acesteia se deteriorase vizibil. Artista nu a mai răspuns apoi la niciun stimul.

Ileana Sărăroiu a murit când se afla în plină ascensiune. foto:click.ro

Ce spune Maria Dragomiroiu despre moartea Ilenei Sărăroiu

Ambulanța a preluat-o pe îndrăgita cântăreață, dar aceasta s-a stins din viață în salvare, chiar înainte de a părăsi localitatea. A fost demarată o anchetă amplă, poliția dorind să se asigure că nu i s-a pus nimic în cafea. După cercetări amănunțite, s-a constatat că Ileana Sărăroiu a murit din cauza unui anevrism ce i-a provocat un accident vascular cerebral, scrie huff.ro. Despre moartea acesteia a vorbit recent și Maria Dragomiroiu, care a exclus posibilitatea ca artista să fi fost otrăvită.

„În jurul morții ei s-au țesut o mulțime de legende. A fost adusă la capela Cimitirului „Sfântă Vineri” din București. După o săptămâna, fratele și soțul Ilenei Sararoiu au deshumat-o, întrucât mormântul ei se află la doi metri de toaletă cimitirului. S-a făcut o altă groapă pe aleea principală și la o săptămâna a fost mutat acolo sicriul, la oră 5 și jumătate dimineață, fără să se deschidă capacul, pentru că se simțea un miros greu. S-a spus că ar fi fost găsită răsucita în sicriu și cu părul smuls; s-a presupus că artistă ar fi fost înmormântată de vie, deci se află în moarte clinică. Este imposibil, căci i se făcuse deja autopsia și fusese îmbălsămată”, a povestit Măria Dragomiroiu, conform wowbiz.ro.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×