CTP, reacție acidă după numirea Irinei Rimes ca ambasor al lui Brâncuși: „Nu le va rămâne nimic în creier”

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
15/02/2020, 11:08
CTP, reacție acidă după numirea Irinei Rimes ca ambasor al lui Brâncuși: „Nu le va rămâne nimic în creier”
CTP, reacție acidă după numirea Irinei Rimes ca ambasor al lui Brâncuși *foto: hepta.ro

Reputatul jurnalist Cristian Tudor Popescu – CTP a discutat în termeni ironici despre numirea artistei Irina Rimes drept ambasador de ziua lui Constantin Brâncuși. CTP a comparat numirea Irinei Rimes cu momentul în care a poreclit-o el pe Viorica Dăncilă drept „pavian cu mantie”.

CTP, despre numirea Irinei Rimes ca ambasador al lui Constantin Brâncuși

Popescu a comparat situația cu Irina Rimes și Constantin Brâncuși cu cea în care a fost el implicat atunci când a râs de coafura premierului Viorica Dăncilă:

„Eu am avut o idee la fel de bună, chiar mai bună: păi, știți câte accesări pe Google a avut pavian? Cuvântul pavian. După ce am comparat coafura doamnei Dăncilă cu podoaba capilară a maimuței în chestiune?

Enorm! Au apărut după aceea știri, în pagina de analiză media, ș.a.m.d: Domnule, formidabil, un spike pe Google, toată lumea căuta să vadă pavianul, senzațional!”, a explicat gazetarul.

CTP a explicat ce l-a deranjat în cazul prestației Irinei Rimes: „Eu n-am nicio problemă cu doamna că vorbește cu accent moldovenesc. Chiar îmi place. E dulșe accentul ăsta moldovenesc. Dar doamna Rimes a spus „eu sunt mai mainstream” la un moment dat.

Doamnă Rimes, cântați frumos, dar știți ce e aia mainstream? Din moment ce spuneți că dvs sunteți mainstream și dup-aia vorbiți de Brâncuși, că ați fost văduvită de informații în legătură cu el, deci a fost ceva nișat, ceva în margine  – că mainstream asta înseamnă, curent principal, nu ceva la care să aveți acces – deci dvs sunteți mainstream și Brâncuși e margine!” – a spus Cristian Tudor Popescu în timpul emisiunii „Cap limpede” de la Digi24.

CTP, sceptic că Brâncuși ar fi ajuns în casele oamenilor: „N-au descoperit nimic, au dat un clic!”

Întrebat dacă nu cumva prezența Irinei Rimes ca ambasadoare a lui Brâncuși nu a ajutat la popularizarea lui Brâncuși, CTP se arată pesimist. El a susținut chiar că Selly ar fi putut să îi ia locul artistei, pentru și mai multe accesări pe google:

„Ăia care au avut nevoie de doamna Rimes mainstream ca să acceseze Constantin Brâncuși credeți că au avut sau vor avea vreo treabă în continuare cu Constantin Brâncuși? N-au descoperit nimic, au dat un clic! Nu le va rămâne nimic în creier în legătură cu Constantin Brâncuși!” – consideră CTP. „Dacă doreai, de pildă, și mai multe accesări pe Google la Constantin Brâncuși, de ce nu a fost numit ambasador vloggerul Selly? Păi, se rupea Google-ul, domnule!”

Jurnalistul a oferit și un nume care crede el că ar fi fost potrivit pentru o astfel de funcție: „Sau mai exista o soluție, eu știu, mai amărâtă, așa, care poate nu făcea atâtea accesări pe Google. De pildă, să fie numit ambasador al lui Constantin Brîncuși Andrei Pleșu. Andrei Pleșu este unul dintre cei mai buni critici de artă pe care i-a avut România vreodată. L-a sunat cineva de la Ministerul Culturii pe Andrei Pleșu, rugându-l să fie ambasador Constantin Brâncuși?”, susține gazetarul.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×