CTP exultă după votarea moțiunii de cenzură: „Urmașul Guvernului Ceaușist este pentru prima dată înlăturat în chip democratic”

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
10/10/2019, 16:35
CTP exultă după votarea moțiunii de cenzură: „Urmașul Guvernului Ceaușist este pentru prima dată înlăturat în chip democratic”
CTP exultă după demiterea Guvernului Dăncilă. Sursa foto: b1.ro

Vestea adoptării moțiunii de cenzură în urma votului celor două Camere ale Parlamentului, ducând astfel la demiterea Guvernului Dăncilă, a fost primită cu mult entuziasm de Cristian Tudor Popescu. Într-un interviu acordat pentru știrileprotv.ro, gazetarul a comentat în stilul caracteristic rezultatul de joi, 10 octombrie, declarându-se încântat de faptul că fostul Executiv, catalogat drept „urmașul Guvernului Ceaușist” a fost înlăturat prin vot democratic, practică ce nu era posibilă în timpul regimului comunist.

CTP salută înlăturarea „urmașului Guvernului Ceaușist”

Cu 30 de ani în urmă, partidul, Guvernul Ceaușist a fost înlăturat ptin Revoluție. Revoluția e sălbatică. E fără reguli și e contestabilă șia  fost contestată în ani. Însă acum, în 2019, urmașul Guvernului Ceaușist, Guvernul Dăncilă, este pentru prima dată înlăturat în chip democratic, incontestabil, prin vot. Acesta este un lucru extrem de important, după ce s-a întâmplat în 26 mai.

Depinde esențial de forțele de opoziție. Ce se va întâmplă în continuare în legătură cu PSD-ul, dacă vor reuși să ofere o soluție viabilă oamenilor care nu sunt cuplați la ceea ce au văzut. (…) Acum, ștergem tot ce s-a întâmplat și rămâne faptul. Urmașul Guvernului ceaușist, Guvernul ăsta este dărâmat, este demis. Depinde de Opoziție ca partidul să fie eliminat din prim-planul scenei politice, pentru ani mulți, până când va lua naștere un Partid Social Democrat adevărat, a comentat CTP.

CTP susține că social-democrații au votat împotriva propriului Guvern. Sursa foto: youtube
CTP susține că social-democrații au votat împotriva propriului Guvern. Sursa foto: youtube

„Nu putem ști cine a înclinat balanța”

Chestionat în privința celor care au înclinat balanța în favoarea adoptării moțiunii de cenzură depuse pe data de 1 octombrie 2019 de Partidul Național Liberal, Cristian Tudor Popescu a subliniat că ia în calcul și varianta unei trădări în sânul Partidului Social Democrat, condus chiar de fostul premier, Viorica Dăncilă.

Nu putem ști, UDMR nu știm cum a votat, pentru că, asa cum le e obiceiul, ei vor să cadă mereu în picioare. Dacă moțiunea va trece, ei vor spune ”Domnule, noi am votat cu poporul, am votat cum trebuie”. Dacă nu trecea, au rezervată poziția de negociere în continuare. Tipic pentru ei.

Asta este o necunoscută mare, UDM-riștii sunt mulți, nu știm cum au votat. Minoritățile naționale, iarăși, nici acolo nu știm distribuția exactă de voturi. Dar a contat mult, după părerea mea, votul la scenă deschisă al PSD-iștilor. Trei. Simplul fapt că s-au ridicat din bancă și s-au dus acolo, sfidând întreg partidul, asta a fost important pentru cei care au votat după ei, nu neapărat de la PSD, a mai spus jurnalistul.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×