Cristina Tarcea, fosta președintă a Înaltei Curți de Casație și Justiție, s-a pensionat

Adrian Ilie   
în Stiri de ultima ora
13/02/2020, 12:53
Cristina Tarcea, fosta președintă a Înaltei Curți de Casație și Justiție, s-a pensionat

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind eliberarea din funcția de judecător, prin pensionare, a Iuliei-Cristina Tarcea, judecător la Înalta Curtea de Casație și Justiție.

Val de pensionări la Timișoara

Cristina Tarcea (57 de ani) a fost președintele ÎCCJ în perioada 2016-2019, fiind succedată în funcție de Corina Corbu.

Tot astăzi, președintele Iohannis a semnat decretele pentru pensionarea mai multor magistrați, 10 în total.

Patru dintre ei sunt judecători la Curtea de Apel Timișoara, inclusiv președintele acestei instanțe, Erica Nistor, precum și vicepreședinții respectiv Pușa-Carmen Pârvulescu și Marian Bratiș.

Tot de la Curtea de Apel din Timișoara s-a pensionat Florin Dogaru, președintele Secției 1 Civile.

Dosarul de la SIIJ

Asociaţiile magistraţilor au atras atenţia că, în perioada următoare, ar putea urma un val de pensionări din magistratură. Asta după ce Parlamentul a adoptat proiectul de desfiinţare a pensiilor de serviciu pentru procurori şi judecători. Proiectul a fost criticat dur de către magistraţi, iar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a sesizat Curtea Constituţională.

Reamintim faptul că Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ) are în lucru un dosar în care sunt vizate Cristina Tarcea și Livia Stanciu, foști președinți ai Instanței Supreme. Cele două sunt vizate după mai multe plângeri, dar deocamdată dosarul de urmărire penală este în rem.

Una dintre plângerile conexate la dosar a fost depusă de către Nicolae Marin, chiar actualul adjunct al Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×