Cristian Tudor Popescu l-a parafrazat pe Gheorghe Hagi legat de măsurile pe care vrea Ludovic Orban să le schimbe „Să fie bine ca să nu fie rău”

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
15/10/2019, 17:55
Cristian Tudor Popescu l-a parafrazat pe Gheorghe Hagi legat de măsurile pe care vrea Ludovic Orban să le schimbe „Să fie bine ca să nu fie rău”
Ce spune Cristian Tudor Popescu despre măsurile premierului Ludovic Orban. Sursa foto: digi24.ro

Ludovic Orban a fost numit oficial premierul României și are la dispoziție 10 zile pentru a forma noul cabinet care urmează să fie supus votului de încredere. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a vorbit într-o intervenție telefonică despre această numire, dar și despre faptul că USR vrea în continuare alegere anticipate.

Ce spune CTP despre numirea lui Ludovic Orban în funcția de premier al României

Cristian Tudor Popescu a criticat în termeni duri obiectivele pe care premierul Ludovic Orban vrea să le implementeze. Dacă inițial, jurnalistul a mărturisit că nu a fost atent la obiectivele PNL, ulterior CTP a spus că respectivele măsuri nu se pot aplica. „Este așa cum spunea politologul Gheorghe Hagi să fie bine ca să nu fie rău. Cum poți să aplici măsurile de care vorbește Ludovic Orban când întregul aparat de stat este înțestat de pile, amante și prieteni ai PSD. Orban nici nu știe dacă reușește să-și treacă Guvernul”.

De asemenea, gazetarul nu înțelege de ce USR vrea în continuare alegeri anticipate. „Doar USR vrea alegeri anticipate. Nu știu cum se poate ajunge la alegeri anticipate. Poziția USR este dezamăgitoare pentru că nu vrea să intre la guvernare. Este un partid tânăr, cetățenii au avut încredere în ei, iar acum ei se situează sub încrederea cetățenilor. Este inadmisibil să nu participe la guvernare. Este un partid de dreapta, de stânga, de sus, de jos, de vest, de est? Continuă să oscileze, nu se definește și are numai poziții care nu fac bine deloc”, a completat Cristian Tudor Popescu.

Ludovic Orban urmează să facă noul cabinet
Klaus Iohannis l-a numit pe liberalul Ludovic Orban în funcția de premier a României. Sursa foto: capital.ro

CTP a criticat discursului lui Iohannis în momentul numirii lui Orban în funcția de premier

Președintele țării Klaus Iohannis și-a început discursul de numire în funcția de premier a lui Ludovic Orban cu moțiunea de cenzură. Președintele a vorbit despre căderea Guvernului Dăncilă care s-a produs prin moțiunea de cenzură votată joi, pe 10 octombrie 2019, mai bine de trei sferturi din discurs. Și acest lucru a fost aspru criticat de jurnalistul Cristian Tudor Popescu. Jurnalistul este de părere că moțiunea de cenzură a fost gândită ca un scop în sine, nu un mijloc.

„Moțiunea de cenzură a adus așteptări mari în rândul populației și politicienilor. Moțiunea de cenzură a fost gândită ca un scop în sine. Moțiunea este un mijloc de înlocuire a unui guvernul cu altul. Klaus Iohannis a vorbit mult despre moțiune și despre faptul că PSD e toxic, că a avut 3 guvernări graoznice. Nu acesta e scopul. Scopul noului Guvern e să facă uitată guvernarea PSD în folosul comunității altefl moțiunea este inutilă, nu a fost gândită în termeni corecți”, a completat gazetarul.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×