Cristian Tudor Popescu, după rezultatul alegerilor: “Este o gură de oxigen pentru PSD”

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
11/11/2019, 08:40
Cristian Tudor Popescu, după rezultatul alegerilor: “Este o gură de oxigen pentru PSD”
Cristian Tudor Popescu spune că PSD-ul este marele câștigător al primului tur al alegerilor prezidențiale. Sursa foto: b1.ro

Cristian Tudor Popescu consideră PSD-ul marele câștigător al primului tur al alegerilor prezidențiale! Jurnalistul spune că victoria este a PSD, nu a candidatului Viorica Dăncilă, care nu are nicio legătură cu numărul de voturi primite. Prin calificarea în turul doi al candidatului său, PSD se menține în ”sfera de sus a puterii”, susține gazetarul.

Cristian Tudor Popescu spune că PSD-ul este marele câștigător al primului tur al alegerilor prezidențiale

„În turul 2, în mod evident diferența dintre Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă nu poate decât să crească. Nu mai are de unde să ia voturi. Klaus Iohannis o să ia destule voturi de la USR, o să ia probabil multe dintre voturile de la PMP, ale UDMR. Viorica Dăncilă poate lua doar o parte dintre voturile lui Mircea Diaconu. Sunt destui care l-au votat pentru apolitismul pe care l-a afișat. Socoteala e simplă”, a subliniat gazetarul Cristian Tudor Popescu.

„E o gură de oxigen pentru PSD, va rămâne în aceeași formulă, nu se vor produce schimbări semnificative, prin acest tur doi PSD rămâne în imaginea de partid în sfera de sus a puterii, care se bate cu Iohannis, cu PNL. Dacă nu intra în turul doi, asta ar fi însemnat a cincea înfrângere consecutivă.

CTP spune că voturile sunt ale PSD, nu ale candidatului Viorica Dăncilă

Deci PSD a fost înfrânt de democrație de patru ori – la alegerile europarlamentare, prin alegerea doamnei Kovesi procuror șef european, la moțiunea de cenzură și la învestirea guvernului Orban. Asta ar fi fost a cincea înfrângere. Păstrează totuși această imagine de jucător în liga mare”, a completat Cristian Tudor Popescu despre alegerile prezidențiale din 10 noiembrie.

„Rezultatul Vioricăi Dăncilă pentru partid nu este extraordinar, este aproximativ cel de la europarlamentare, chiar sub, după cum arată exit-poll-urile, la 22:00 este sub. Nu reprezintă pentru PSD niciun progres față de europarlamentare și astea sunt voturile partidului, nu ale Vioricăi Dăncilă. Sunt voturi ale aparatului de partid, cât a funcționat din el, nu integral, că nu toți au pus osul pentru Dăncilă. Ea nu are aici aproape nicio contribuție”, a mai spus gazetarul.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×