Cristian Tudor Popescu, dezvăluire surpriză despre Codruța Kovesi și Klaus Iohannis: „I-a întors spatele”

Catalin Nae    Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
23/07/2019, 13:19
Cristian Tudor Popescu, dezvăluire surpriză despre Codruța Kovesi și Klaus Iohannis: „I-a întors spatele”
Cristian Tudor Popescu, amănunte neștiute despre demiterea lui Kovesi. Sursa foto: cotidianul.ro

Cristian Tudor Popescu a oferit detalii în premieră despre culisele demiterii Codruței Kovesi din funcția de procuror șef al DNA de către Klaus Iohannis. Jurnalist a spus că președintele României i-a întors spatele acum un an, la propriu, celei care azi e favorită pentru funcția de procuror european.

Cristian Tudor Popescu, despre culisele demiterii lui Kovesi

Tudor Popescu a scris recent pe republica.ro că Iohannis a chemat-o la Cotroceni pe șefa DNA după ce a aflat decizia CCR cu referire la cine are dreptul din punct de vedere constituțional să demită șefii de parchete. Conflictul la acea vreme era între ministerul Justiției, condus de Tudorel Toader și președinție.

Analistul politic de la Digi 24 susține că Iohannis a avut două întrevederi la acea vreme cu Kovesi, iar la a doua i-ar fi întors la propriu spatele fostei șefe DNA. Întrebarea pe care o pune Popescu astăzi este dacă Iohannis poate să fie consecvent și dacă motivul pentru care acum o susține pe Kovesi la funcția de procuror european, ba chiar ar fi intervenit cu un telefon la președintele Franței, Emmanuel Macron, este același cu motivul pentru care a semnat demiterea din funcție a acesteia.

Cristian Tudor Popescu susține că Iohannis i-a întors spatele Codruței Kovesi. Sursa foto: republica.ro

„Domnul președinte i-a întors la propriu spatele”

„După decizia înmărmuritoare a CCR, Laura Kovesi a fost chemată la Cotroceni. Acolo, domnul președinte i-a comunicat că soluția cea mai bună pentru toată lumea, și în primul rând pentru domnia sa, este ca dânsa să-și dea demisia din funcție”, a scris Cristian Tudor Popescu.

„L.C. Kovesi a cerut un răgaz pentru a se gândi la solicitarea prezidențială. Concluzia la care a ajuns era cea corectă: demisionând, își nega munca de o viață în procuratură, dând ocazia gurnaliștilor să zbiere că se simte vinovată și remușcările o chinuiesc, de aia și-a dat demisia”, a continuat Popescu.

„În secunda următoare, dl președinte i-a întors la propriu spatele, încetând să-i mai ia în seamă existența. L.C. Kovesi a mai reușit să-l întrebe când va semna demiterea, ca să-și poată rezolva niște probleme administrative. Vi se va comunica, a fost răspunsul”, a conchis jurnalistul.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×