Crește valoarea tichetelor de creșă! Guvernul a acordat 10 lei în plus pentru fiecare copil înscris

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
22/10/2019, 12:35
Crește valoarea tichetelor de creșă! Guvernul a acordat 10 lei în plus pentru fiecare copil înscris GALERIE FOTO
Valoarea tichetului de creșă a ajuns la 460 de lei. Sursa foto - facebook

Crește valoarea tichetelor de creșă! Este o măsură adoptată de guvern  și care se aplică chiar din luna octombrie a acestui an. Astfel, după bonurile de masă și cele de vacanță, statul oferă acum mai mulți bani și pentru copiii care merg la creșă. Tichetele se majorează cu 10 lei pentru fiecare copil înscris. Aceste tichete se acordă angajaților care nu beneficiază de concediu pentru creșterea copilului care are vârsta de sub 2 ani sau copii cu handicap de până la 3 ani.

Crește valoarea tichetelor de creșă!

Concret, dacă până în prezent valoarea lor era de 450 de lei, părinții vor primi începând cu luna octombrie suma de 460 de lei, sumă ce va fi păstrată până în martie 2020. Trebuie specificat că tichetele de creșă se acordă doar unuia dintre părinți sau tutorelui și pot fi folosite strict pentru plata taxei de creșă unde a fost copilul înscris. De aceste tichete nu pot beneficia asistenţii maternali profesionişti sau persoanele la care este găzduit copilul şi pentru care s-a aplicat măsura plasamentului în regim de urgenţă.

Un alt amănunt intereant este acela că în funcție de cât de mari sunt veniturile nete din familie, dar și de o serie de alte condiții, părinții ar putea cere, într-un viitor apropiat, ajutoare financiare pentru serviciile unei bone care să stea cu copilul până la trei ani. Este o propunere înregistrată recent la Parlament, iar scopul inițiativei este acela de a-i sprijini pe părinți, în contextul unei natalități tot mai scăzute.

Crește valoarea tichetelor de creșă! Tichet de creșă
Tichetul creșă avea o valoare de 450 de lei. Sursa foto – facebook

Guvernul a acordat 10 lei în plus pentru fiecare copil înscris

Inițiatorii acesteia vor să vină în ajutorul celor care ar vrea să se întoarcă mai repede în câmpul muncii, dar nu au cu cine să lase copiii mici acasă, prin urmare, propun acordarea unor ajutoare bănești pentru „angajarea” unor bone. De menționat că nu se vor acorda ajutoare pentru bone celor cu venituri nete per membru de familie ce depășesc 3.500 de lei. La stabilirea acestor venituri nete vor fi scoase din calcul ajutoarele sociale de orice fel sau alocațiile.

Mai exact, ajutorul va fi între 250 și 710 lei. Ajutorul se va acorda lunar, până când copilul împlinește trei ani sau până când copilul intră în sistemul de creșă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×