Cresc amenzile pentru tulburarea ordinii și liniștii publice! Cine încalcă legea plătește bani serioși

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
22/01/2020, 16:33
Cresc amenzile pentru tulburarea ordinii și liniștii publice! Cine încalcă legea plătește bani serioși GALERIE FOTO
Amenzile pentru tulburarea ordinii și liniștii publice se măresc substanțial. Sursa foto - facebook

Cresc amenzile pentru tulburarea ordinii și liniștii publice! Acesta este mesajul pe care Poliția Română l-a transmis pe o rețea de socializare. Oamenii legii atenționează pe toată lumea și susțin că nu mai este de joacă.

Cresc amenzile pentru tulburarea ordinii și liniștii publice!

De aici încolo, toată lumea trebuie să se gândească de două ori înainte să facă vreun gest, indiferent că vorbim de înjurături sau, mai rău, amenințări cu bătaia.

„Zic să te gândești de două ori… Faci un gest obscen, vocalizezi injurii, expresii jignitoare sau chiar amenințări cu acte de violență, iar prin acestea deranjezi ordinea și liniștea publică?

Pentru oricare din ele amenda este de la 200 la 1.000 de lei.Peste câteva zile, conform legii 192/2019, repetabilitatea lor se va sancționa cu amendă de la 500 la 1.500 de lei.

Cine încalcă legea plătește bani serioși

Sau te gândești o dată…și bine!”, a fost mesajul postat de polițiști. Nu toată lumea a primit cu zâmbetul pe buze decizia. Mai mulți oameni s-au plâns de felul în care este gestionată această lege.

„Numai eu stiu de cate ori am reclamat la politie astfel de fapte, iar raspunsul politistului de la telefon a fost ca: daca trimit un echipaj pana acolo, o sa va dea amenda si d-voastra! Ah, ok… lasa asa”

„Doar atât știți sa dați amenzi la oameni. Dar pe voi când va amendați. Sa veniti si la secția 16 poliție sa dați amenzi la colegi voștri pentru parcare neregulamentara”

”Eu as vrea sa vad masuri de educație și prevenire. Prezenta voastră în cadrul școlilor la nivel de educație în timpul orelor există? Ministerul are ceva în plan? Deocamdată prezenta politiei este în afara scolii undeva unde se poate parca bine, cu girofarul aprins vizual și polițiști în mașină.

Asa înțelegeți voi ca protejați elevii care merg la școală? Normal ar fi sa fiți prezenți fizic la trecerile de pietoni la grădinițe, scoli, licee, in intervalul întrării la orele de curs și la ieșire, sa fiți eficienți. Statul în mașină a doi agenți de politie cu telefonul în mana pe whats app e o bășcălie…”, au fost doar câteva dintre mesajele oamenilor.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×