Cresc alocațiile copiilor de la 1 martie 2019, deși Liviu Dragnea s-a opus

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
15/02/2019, 09:40
Cresc alocațiile copiilor de la 1 martie 2019, deși Liviu Dragnea s-a opus GALERIE FOTO
Bugetul pe 2019, care cuprinde si dublarea alocatiilor pentru copii, va fi votat vineri

Parlamentarii vor da votul final vineri pe legile bugetului de stat şi bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2019, care tocmai a mai primit o mică lovitură, însă aceasta vine ca o gură de aer pentru familiile cu mulți copii. Vorbim despre dublarea valorii alocațiilor pentru copii!

Într-o primă fază, Parlamentul va vota o anexă a bugetului care nu a mai fost dezbătută joi noaptea. Ulterior, plenul va dezbate şi proiectul bugetului asigurărilor sociale de stat. Apoi, ambele documente vor fi supuse votului final, vineri!

Bugetul 2019, care cuprinde și dublarea alocațiilor pentru copii, va fi votat vineri

Joi, în timp ce mai mulţi aleşi PSD erau plecaţi la cafea sau prinşi în tot felul de discuţii, liberalul Robert Sighiartău a susţinut un amendament prin care a propus majorarea de la 84 de lei la 150 de lei a alocaţiilor pentru copiii de peste doi ani. Cei sub această vârstă ar primi 300 de lei în loc de 200. Măsură ar trebui să intre în vigoare de la 1 martie.

dublare alocatii copii
Liviu Dragnea si-a bagat colegii in sedinta, dupa dublare alocatiilor pentru copii

Amendamentul a trecut, iar în grupul PSD s-a stârnit rumoare. Şeful de şedinţă, Florin Iordache, s-a bâlbâit când a anunţat rezultatul, ba, mai mult, ar fi vrut să reia voptul, dar a renunțat. Imediat după vot, Liviu Dragnea i-a băgat de urgență în ședință pe colegii de partid.

Liviu Dragnea și-a băgat în ședință de urgență colegii de partid

Măsura presupune alocarea a două miliarde de lei de la bugetul de stat, iar ministrul de finanţe a refuzat propunerea de-a lungul timpului motivând că nu este sustenabilă. Acum însă, inclusiv aleşii PSD prezenţi în sala au votat-o, iar şeful de şedinţă, ca să nu se mai întâmple aşa ceva, şi-a invitat colegii să se întoarcă rapid în sală.

”Cuantumul alocației de stat pentru copii se stabilește în raport cu indicatorul social de referință, denumit în continuare ISR, după cum urmează: a) 0,6 ISR pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani (sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap), începând cu 1 ianuarie 2019; b) 0,3 ISR pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, precum şi pentru tinerii prevăzuţi la art. 1alin. (3), începând cu 1 ianuarie 2019″, potrivit proiectului legislativ de modificare a Legii 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, depus în Camera Deputaților de deputații PNL Robert Sighiartău și Dumitru Mihăilescul.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×