Cozi uriașe pe Aeroportul Otopeni. Sute de români s-au întors în țară și s-au înghesuit la sosiri. Directorul operațional a fost demis

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
30/03/2020, 14:48
Cozi uriașe pe Aeroportul Otopeni. Sute de români s-au întors în țară și s-au înghesuit la sosiri. Directorul operațional a fost demis
Cozi uriașe pe Aeroportul Otopeni. Sute de români s-au întors în țară și s-au înghesuit la sosiri, fără a respecta distanțarea socială. Sursa foto: Hepta

Un pilot de linie a publicat o fotografie făcută luni dimineață pe Aeroportul Otopeni, ce surprinde sute de români înghesuiți la biroul de sosiri, fără a respecta măsurile impuse de autorități din cauza pandemiei de coronavirus.

Sute de români, înghesuiți pe Otopeni

UPDATE: Directorul operaţional al aeroportul Henri Coandă a fost suspendat din funcţie, potrivit purtătorului de cuvânt al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, Valentin Iordache.

Mihai-Răzvan Sturzu, un pilot de linie, a publicat pe Facebook o fotografie surprinsă luni dimineață, pe Aeroportul Otopeni.

Din instantaneu se vede cum sute de români stau la cozi uriașe, înghesuiți, pentru a efectua formalitățile necesare la sosirea în țară.

”Distanțare socială la controlul vamal. Otopeni, sosiri. Acum! 30 martie 2020. 03:30. Suntem bine”, a scris Mihai Sturzu la descrierea pozei postate pe Facebook.

Astfel, poza a surprins sute de români ce se înghesuie la biroul de sosiri al Aeroportului Otopeni, după ce ce trei curse venite din Marea Britanie au aterizat pe aeroport, la distanță mică una de cealaltă.

Oamenii nu au respectat măsura distanțării sociale

Mai exact, 433 de pasageri, unii fără măști de protecție, au stat au stat mai mult timp înghesuiți, fără a păstra distanţa recomandată de specialişti și impusă de autoritățile române din cauza crizei de coronavirus.

Distantare sociala la controlul vamal. Otopeni, sosiri. Acum! 30 martie 2020. 03:30. Suntem bine. 🤬🤬🤬

Posted by Mihai Sturzu on Sunday, March 29, 2020

„Oamenii trebuie să treacă să prezinte formularul completat în avion sau în aeroport. Trebuie să fie şi o responsabilitate civică, consider eu.

Noi am montat şi stickere pe pardoseală pentru a vedea distanţa care trebuie respectată de pasageri. Am avut agenţi care recomandă păstrarea distanţei.

Zona din imagini este una generoasă, oamenii ar fi putut păstra o distanţă”, a declarat Florin Dimitrescu, director general Compania Națională de Aeroporturi București, la Antena 3.

După cum era de așteptat, imaginea postată de pilotul Mihai Sturzu a stârnit furia internauților.

„Doamne fereste! Pe noi nu ne va omori boala, pe noi ne vor omori prostia, indiferenta si nesimtirea!”, a comentat cineva.

„Nu pot sa cred asa ceva! Pe langa faptul ca încă vin mereu altii si altii, cum sa lasi mulțimea asta toată la un loc???? Autoritățile dorm, ce naiba fac? Vai de noi!”, a mai spus un utilizator.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×