Coronavirusul face ravagii în Italia, unde a fost confirmat al şaptelea deces. Pedepse cu închisoare pentru românii care nu respectă carantina

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
24/02/2020, 16:35
Coronavirusul face ravagii în Italia, unde a fost confirmat al şaptelea deces. Pedepse cu închisoare pentru românii care nu respectă carantina
Al patrulea cetățean itaian a fost declarat mort din cauza coronavirusului. Sursa foto: leggo.it

Autoritățile italiene au anunțat al şaptelea deces din cauzat de coronavirus, iar măsurile luate de guvern sunt din ce în ce mai drastice! Cel puțin 11 localități au fost introduse în carantină. Nimeni nu intră și nimeni nu iese din aceste localități, unde numărtul de români este foarte mare.

UPDATE 16.00 Epidemia de coronavirus a provocat şapte morţi în Italia, a anunţat luni postul public RAI, citat de Reuters.

Cea de-a şasea victimă  este o persoană diagnosticată cu cancer, din oraşul Brescia, situat în nordul ţării, iar cea de-a şaptea, un bărbat în vârstă de 80 de ani din Milano.


UPDATE 14.00 Autorităţile italiene au confirmat al cincilea deces din cauza COVID-19, iar numărul cazurilor de îmbolnăvire a ajuns la 219.

Cea mai afectată regiune este Lombardia, cu 167 de cazuri de infectare. În regiunea Veneto au fost detectate 27 de cazuri, în Emilia-Romagna, 18, în Piemonte, 4, iar în Lazio, 3.

Cei care au decedat aveau vârste cuprinse între 77 şi 84 de ani.


Epidemia de COVID-19 s-a extins în 5 regiuni din nordul țării

Ultima victimă este un bărbat de 84 de ani care suferea de mai multe afecțiuni. Cele patru persoane care au murit, în Italia, aveau deja și alte probleme de sănătate atunci când au luat virusul.

Epidemia de COVID-19 s-a extins în 5 regiuni din nordul țării, iar 149 de persoane sunt internate, după ce s-au infectat cu noul coronavirus. În total numărul celor infectați cu Covid-19 în Italia s-a extins la peste 200.

11 localități sunt în carantină

Italia a devenit, astfel, cel mai mare focar de coronavirus din Europa. Autoritățile italiene încearcă să limiteze răspândirea bolii. 11 orașe sunt în carantină, catedrala din Milano a fost închisă și carnavalul de la Veneția s-a încheiat mai devreme, de teama coronavirusului.

Imediat după confirmarea primelor cazuri de coronavirus, autoritățile italiene au luat măsuri drastice. Au închis efectiv 10 localități, iar în prezent străzile sunt pustii. Oamenii s-au închis în case și nu ies afară decât în cazuri de maximă urgență.

Cei care nu respectă măsurile transmise de guvern riscă o pedeapsă cu închisoarea până la 3 luni, notează Rotalianul.ro. În total, aproximativ 50.000 de oameni sunt afectați de restricțiile impuse până acum de autoritățile italiene din cauza coronavirusului.

Localitățile aflate în carantină: Casalpusterlengo, Codogno, Castiglione d’Adda, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo și San Fiorano.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×