Corina Crețu, despre PSD în epoca Dragnea. Fostul lider al partidului controla absolut tot în România

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
07/12/2019, 20:51
Corina Crețu, despre PSD în epoca Dragnea. Fostul lider al partidului controla absolut tot în România
Corina Crețu a vorbit despre România în epoca Dragnea. Sursa foto: Facebook Corina Crețu

Fostul comisar european Corina Crețu a făcut o serie de dezvăluiri despre cum se guverna în România pe vremea, nu foarte îndepărtată, în care Liviu Dragnea conducea PSD.

Corina Crețu, nemulțumită de guvernările sub Liviu Dragnea

Lidera Pro România susține că în anul 2017 Liviu Dragnea controla absolut tot, iar cei îndrituiți să guverneze, până la cel mai mic nivel, trebuia să îl sune pe fostul șef al PSD.

Crețu a amintit de un episod destul de stânjenitor pentru ea, în care a vorbit cu fostul ministrul al Transporturilor, Lucian Șova, despre necesitatea construirii autostrăzii Târgu Mureș-Iași-Ungheni. Atunci s-a lovit de un mare zid, un zid pe nume Dragnea.

Crețu: „Nimeni nu a avut curajul să ia o decizie”

„La mine în birou, am martori, i-am spus că anul viitor va fi Anul Centenar, hai să facem un gest simbolic. Avem încă cinci miliarde de euro la dispoziţie pentru infrastructura de transport”, a declarat Corina Crețu astăzi, scrie adevărul.ro.

„Nu putem finanţa totul, dar măcar să pornim studiul de fezabilitate pentru autostrada Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni. Hai să facem un gest şi apoi din 2021 să începem construcţia în exerciţiul financiar viitor. Toată lumea a rămas şocată de răspunsul ministrului, care a spus “Nu ştiu, trebuie să vorbesc cu Liviu (Liviu Dragnea – n.r.)”, a mai spus fosta pesedistă.

„Aşa mi s-a întâmplat cu toate lucrurile. Nimeni nu a avut curajul să ia o decizie”, a completat fosta consilieră personală a lui Ion Iliescu.

„Încă mai erau bani atunci pentru studiul de fezabilitate la autostrada Moldovei. Îmi pare foarte rău că România nu s-a pregătit suficient. Investiţiile de infrastructură sunt complexe, pregătirea ia ani de zile din punct de vedere tehnic şi financiar. De aceea am plecat încă din 2014 cu ideea de a avea proiecte. Sper ca Moldova să crească, este printre cele mai sărace din Uniunea Europeană“, a completat Crețu.

Corina Crețu a fost între 2014 și 2019 comisar european în Comisia condusă de Jean-Claude Juncker.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×