Controverse la examenul pentru Academia de Poliție! Corpul de Control al ministrului a descoperit nereguli la corectarea lucrării unei candidate respinse inițial

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
23/01/2020, 17:02
Controverse la examenul pentru Academia de Poliție! Corpul de Control al ministrului a descoperit nereguli la corectarea lucrării unei candidate respinse inițial GALERIE FOTO
O tânără a devenit studentă la Academia de Poliție după o verificare a Corpului de Control. Sursa foto - hepta.ro

Controverse la examenul pentru Academia de Poliție! O tânără care a fost respinsă, în luna septembrie a anului trecut a acum fost înmatriculată la această instituţie de învăţământ, după ce Corpul de Control al ministrului a găsit nereguli în modul cum a fost corectată lucrarea acesteia.

Controverse la examenul pentru Academia de Poliție!

Anunțul a fost făcut chiar de ministrul de Interne, Marcel Vela care a precizat că ministerul a fost sesizat de mama tinerei în legătură cu nereguli la modul în care a fost corectată lucrarea fiicei sale.

„Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a fost sesizată de către doamna Popescu Elena, mama Andreei Popescu, cea care a fost candidat în luna septembrie la examenul de la Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza.

Corpul de Control al ministrului a descoperit nereguli la corectarea unei candidate respinse inițial

Aceasta ne-a sesizat cu privire la unele nereguli referitoare la modul de corectare a foii de răspuns a candidatei Popescu Andreea Lucia, cu prilejul sesiunii de admitere din 2019 la Facultatea de Poliţie de Frontieră din cadrul Academiei de Poliţie Alexandru Ioan Cuza”, a afirmat ministrul de Interne.

Vela a explicat că, în urma verificărilor făcute, Corpul de Control a constatat că sesizarea este întemeiată. „Corpul de Control al ministrului, condus de domnul Gălăţeanu, a efectuat verificări amănunţite şi a constatat ca întemeiată sesizarea.

În acest sens am aprobat luarea măsurilor necesare în vederea înmatriculării domnişoarei Popescu Andreea Lucia ca studentă în anul întâi.

Problemele constatate au fost cu privire la faptul că anumite răspunsuri corecte la întrebările din testul grilă au fost anulate de către comisia de corectare, pe motiv că în scrierea răspunsului a depăşit spaţiul de răspuns alocat.

Totodată, s-a stabilit că respingerea contestaţiei depusă la Academia de Poliţie a fost neîntemeiată”, a mai spus Vela. Ministrul susţine că de acum încolo în cadrul MAI lucrurile se vor desfăşura în condiţii normale şi legale.

„Pentru că Academia de Poliţie are numele Alexandru Ioan Cuza pentru că mâine este Ziua Unirii cred că acest semnal pe care îl dăm noi ca minister al Afacerilor Interne de a încuraja tinerii să vină spre Academia de Poliţie pentru că în Ministerul Afacerilor Interne lucrurile se vor desfăşura de acum încolo în condiţii normale şi legale”, a mai spus ministrul.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×