Continuă războiul între Palestina și Israel. Noi rachete au lovit Țara Sfântă, iar în spate e mișcarea teroristă Hamas

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
08/12/2019, 13:40
Continuă războiul între Palestina și Israel. Noi rachete au lovit Țara Sfântă, iar în spate e mișcarea teroristă Hamas
Un nou episod din războiul Palestina - Israel. Aseară, trei rachete au lovit un oraș din sudul Israelului. Sursa foto: The Times of Israel

Conflictul dintre Palestina și Israel e departe de a se fi terminat. Un nou raid de rachete a fost trimis dinspre Fâșia Gaza, teritoriu disputat între cele două state, către sudul Israelului.

Continuă războiul între Palestina și Israel: noi rachete spre sudul Țării Sfinte

Zona din care s-au trimis rachetele, trei la număr, chiar ieri, este controlată de gruparea teroristă Hamas. Acțiunea de război vine la câteva zile după alte provocări.

Pe 29 noiembrie, deci cu doar 8 zile în urmă, un alt tir de rachete a fost tras dinspre zona palestiniană. Armata israeliană a ripostat spunând că ținta a fost o poziție deținută de Hamas în Fâșia Gaza.

Un război interminabil: jihadiștii au lovit recent Israelul cu 450 de rachete

„Trei proiectile au fost trase din Fâşia Gaza spre teritoriul israelian. Două au fost interceptate de scutul Domul de Fier”, a comunicat armata israeliană aseară, notează majoritatea agențiilor de știri din lume.

Trei persoane din sudul Israelului, din localitatea Sderot au primit îngrijiri medicale și, din fericire, nu a murit nimeni în urma atacului de aseară.

Pe data de 12 noiembrie, armata israeliană a ucis într-o operațiune-fulger un mare comandant al grupării teroriste, lucru care i-a indignat pe radicalii islamiști care vor să pună mâna pe peticul de pământ disputat de atâta amar de vreme.

Jihadiștii au tras apoi 450 de rachete în doar două zile, într-o operațiune fără precedent, lucru care a atras atenția inclusiv intelligence-ului din Israel, Mossad.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×